Annons
Eric Wahlforss (tv) och Alexander Ljung har grundat Soundcloud.

Soundcloud: Vi är här för att stanna

De ska lösa problemet med ”försvunna” datorer SPONSRAT AV Ricoh Sverige AB

Foto: Vipps/Press

”Norska Swish” blir ett eget företag

EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager har blivit känd genom ett antal rättsprocesser mot globala techbolag. Danskan har har bland annat varit med och bestämt att Apple ska betala tillbaka motsvarande över 120 miljarder kronor i obetald skatt till Irland.

EU vill ha global digitalskatt

Uber kan tänkas lämna Norge om transportministern inte lyssnar.

Uber krävs på 20 miljarder för stulen affärshemlighet

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Soundcloud: Vi är här för att stanna

Eric Wahlforss (tv) och Alexander Ljung har grundat Soundcloud.
Eric Wahlforss (tv) och Alexander Ljung har grundat Soundcloud.
I sommar har Soundcloud sparkat 173 personer och stängt ned två kontor. Det har satt fart på spekulationer om att musiktjänsten är på väg att gå omkull. Men medgrundaren Alexander Ljung förnekar kraftigt att bolaget skulle vara illa ute.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

2015 gick det svenskggrundade musikbolaget Soundcloud med närmare en halv miljard kronor i förlust. Sommaren 2016 hade tjänsten 175 miljoner månatliga lyssnare, men bolaget har haft problem med att monetarisera den stora användarbasen.

Så sent som i slutet av mars lånade man därför över en halv miljard kronor

Problemen har fortsatt och för några veckor sedan meddelades att drygt 170 anställda, eller 40 procent av personalstyrkan, skulle sägas upp och att kontoren i London och San Francisco skulle stängas ned.

Läs även: Soundcloud slaktar personalstyrkan: säger upp 173 medarbetare

Med hjälp av åtgärderna skulle kassan räcka i ungefär 80 dagar till, rapporterade Techcrunch. Det satte fart på spekulationer kring hur Soundclouds framtid skulle se ut.

Under fredagen skrev medgrundaren Alexander Ljung ett inlägg på Soundclouds blogg där han ger sin syn på den senaste tidens utveckling. Han menar att det förs ”galet mycket oväsen” kring Soundcloud just nu.

Medgrundaren skriver att uppsägningarna gjordes för att försäkra att bolaget fortsätter att vara ”starkt och självständigt” och avfärdar helt spekulationerna kring en nära förestående konkurs.

”Musiken du älskar på Soundcloud kommer inte att försvinna, musiken du har delat eller laddat upp kommer inte att försvinna, därför att Soundclound inte kommer att försvinna. Inte om 50 dagar, inte om 80 dagar eller inom en överskådlig framtid. Din musik är säker”, skriver Alexander Ljung.

Läs mer: Soundcloud lånar över en halv miljard kronor

Sedan starten har Soundcloud tagit in över 2,5 miljarder kronor i riskkapital och lån. Bland bolagets delägare finns bland annat Twitter och de välrenomerade riskkapitalbolagen Kleiner Perkins och Index Ventures.

Soundcloud grundades i Berlin 2007 av de två svenskarna Alexander Ljung och Eric Wahlfors.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post