Annons

Soundcloud-grundaren lämnar sin post

Foto: Andrew Harrer
Soundclouds Eric Wahlforss kliver ner som produktchef och blir i stället rådgivare åt bolaget han var med och grundade 2007.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Musiktjänsten Soundclouds medgrundare Erik Wahlforss kommer att lämna ifrån sig det dagliga operativa arbetet för att istället bli rådgivare åt bolaget.

Wahlforss har senast varit produktchef på Soundcloud och var dessförinnan teknikchef fram till augusti 2017, då bolaget nedvärderades och fick nya ägare.

På onsdagen kom dock beskedet via ett internt memo att han tänker stiga åt sidan.

”Det här var inte ett lätt beslut att ta, men en av de största anledningarna till att jag känner att jag har fattat rätt beslut är att företaget befinner sig i så skickliga händer”, skrev Wahlforss i meddelandet, som han senare publicerade på Twitter.

Rådgivarrollen tillträder han den 1 mars. Han och Alexander Ljung, Soundclouds ordförande och tidigare vd, grundade bolaget 2007.

(Finwire/Di Digital)

Läs mer: Reapris när Twitter investerade i Soundcloud

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer