Annons

Sparappen Qapital tar in 110 miljoner

Sparappen Qapital tar in 41 miljoner kronor i ny finansieringsrunda. Foto: Qapital
Sparappen Qapital tar in 41 miljoner kronor i ny finansieringsrunda. Foto: Qapital
Sparappen Qapital stänger en runda på närmare 110 miljoner för att fortsätta sin USA-expansion.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I slutet av december stod det klart att den svenskutvecklade spartjänsten Qapital (NTL) hade tagit in 41 miljoner kronor av bland andra de befintliga ägarna Northzone och Industrifonden samt av det Silicon Valley-baserade riskkapitalbolaget Rocketship. Men enligt vd:n George Friedman var rundan inte stängd då.

Läs även: Sparappen Qapital tar in 41 miljoner

Nu står det klart att Qapitals runda hamnar på närmare 110 miljoner kronor i riskkapital. Förutom Northzone, Industrifonden och Rocketship VC tar Qapital även in Anthemis Exponential Ventures och Inbox Capital som delägare. 

“Teamet har lyckats bygga en fantastisk produkt och appen är rankad som en av de bästa mobila bankapparna i USA. Qapital är hur en modern banktjänst borde fungera. Den är skapad för mobilen med en enkel, elegant och intuitiv design,” säger Pär-Jörgen Pärson, partner på Northzone och styrelseledamot i Qapital, i ett skriftligt meddelande. 

Qapital har kontor både i Stockholm och New York och ska nu fortsätta att förstärka utvecklingsteamet i Stockholm för att vidareutveckla och stärka plattformen. 

“Vår unga målgrupp har en naturlig misstro till traditionella banker men älskar att använda Qapital för att få hjälp med att bli mer medvetna om hur de hanterar pengar. Det är fantastiskt att se den förändring som sker när människor är tydliga med sina mål och kan visualisera hur de ska nå dem,” säger George Friedman, vd och medgrundare av Qapital, i ett meddelande. 

Qapitals sparapp är i dag bara tillgängligt i USA. Bolaget uppger att de ökar antalet nya användare med 10 000 varje vecka, och på mindre än två år har 180 000 amerikaner skapat sparkonton hos Qapital. 

“Vi är verkligen imponerade av teamet och vad Qapital har åstadkommit sedan vi först investerade i företaget. Med ett fantastiskt engagemang från användarna sätter Qapital standarden för ‘everyday banking’,” säger Sofia Ericsson Holm, Investment Manager på Industrifonden och styrelseledamot i Qapital. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer