Annons

Sparappen Qapital tar in 41 miljoner

Sparappen Qapital tar in 41 miljoner kronor i ny finansieringsrunda.
Sparappen Qapital tar in 41 miljoner kronor i ny finansieringsrunda.
Fintechbolaget Qapital tar in 41 miljoner kronor från de befintliga ägarna Northzone och Industrifonden. Även Silicon Valley-baserade riskkapitalbolaget Rocketship investerar i den svenska bankappen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital har tidigare rapporterat om den svenskutvecklade spar-appen Qapital. I fjol lämnade bolaget sin hemmamarknad i Sverige till förmån för en lansering i USA. Det efter att ha kämpat i motvind med att få till samarbeten med svenska bankerna.

Appen hjälper sina användare att spara genom att sätta av en viss summa för varje köp du gör i ett separat sparkonto. 

I februari tog bolaget in 30 miljoner kronor när Industrifonden gick in som ny investerare i bolaget. Nu har bank-appen tagit in ytterligare 41 Mkr från de befintliga ägarna Industrifonden och Northzone, samt från Silicon Valley-baserade riskkapitalbolaget Rocketship, vilket Breakit var först att rapportera om.

 Däremot vill medgrundaren George Friedman inte diskutera rundan än.

”Vi håller på med en större A-runda och det kommer att vara en hel del stora aktörer med i rundan. Det är först i januari som vi kommer att gå ut med hela storyn”, säger George Friedman till Di Digital.

Foto:

Qapitals medgrundare och vd George Friedman.

Läs även: Qapital tar in 30 miljoner för att lära amerikaner att spara

Qapital har investerat mycket i tillväxt de senaste åren. För 2015 hade bolaget en omsättning på 43 000 kronor med en förlust på drygt 12 Mkr. Från i februari, då bolaget hade drygt 40 000 användare, har appen i dag över 100 000 öppnade sparkonton.  

”Qapital har utvecklats och vuxit i snabb takt sedan vi gick in 2015 och vi ser fram emot att följa bolaget under resan framåt. 2017 blir ett väldigt spännande år för Qapital med fortsatt fokus på stark tillväxt”, säger Sofia Ericsson Holm, ansvarig investerare på Industrifonden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies