Annons

Spelbolaget Svrvive börjar med AR-spel

VR-studion Svrvive har hittills släppt två spel inom VR. Nu ska de göra AR-spel.
VR-studion Svrvive har hittills släppt två spel inom VR. Nu ska de göra AR-spel. Foto: pressbild
Spelstudion Svrvive har hittills fokuserat på VR-spel. Nu vidgar de sin portfölj till att inkludera AR-spel, berättar vd:n Faviana Vangelius von Heijne på Di Startup Tour.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

När Faviana Vangelius von Heijne besökte techfestivalen Burning Man i Nevadaöknen 2015 fick hon för första gången testa ett VR-kit. Hon blev frälst och återvände till Stockholm med idén om att utveckla VR-spel.

”VR-kit fanns inte att köpa i butik då och om det inte hade varit för Burning Man hade jag inte fått möjlighet att testa det och hitta min passion. Men det var lite svårt när man kom hem eftersom det inte fanns några VR-kit”, säger Faviana Vangelius von Heijne.

Läs även: Kan oljepengar bygga nästa spelsuccé? Den här VR-studion tror det 

Tillsammans med spelutvecklarduon Hampus Granberg och Pontus Pettersson samt Johan Svärd och Nils von Heijne startade hon spelbolaget Svrvive (NTL).

”Knäppa som vi är så började vi bygga vårt VR-spel utan ett eget headset. Efter två veckor fick vi äntligen låna ett. Det visade sig att inget som vi hade byggt under de senaste veckorna fungerade”, säger Faviana Vangelius von Heijne.

Men på våren 2016 släppte de sitt första VR-spel "Svrvive: The Deus Helix". Spelet fick fina recensioner och bolaget har sedan dess släppt ytterligare ett VR-spel men har under 2018 även börjat experimentera med augmented reality. 

Det visade sig att inget som vi hade byggt under de senaste veckorna fungerade

Efter att ha arbetat med mobila AR-produktioner för andra bolag kommer Svrvive innan årsskiftet att lansera sitt första egna AR-spel, utvecklat på Apples utvecklarplattform ARkit. 

”Vi började med VR på premiumheadset och nu kommer vi nu att göra AR-spel för mobilen”, säger hon. 

Nyheten lanseras i samband med Di Startup Tour där Faviana Vangelius von Hejne gästade scenen på Hamburger Börs i Stockholm. 

Vd:n som nyligen blivit mamma kommer att ta ett steg åt sidan under föräldraledigheten. Anna Norrevik, tidigare producent på börsnoterade Paradox Interactive, tar över hennes roll. 

”Att anta vd-rollen för ett innovativt bolag som Svrvive Studios är mitt naturliga nästa steg. Paradox har lärt mig mycket om ledarskap och lagt en stark bas inför min kommande utmaning att leda en hel studio - och det känns extra spännande att få göra det med Svrvive Studios fokus på teknikskiften i spelbranschen”, säger Anna Norrevik i ett pressmeddelande. 

Anna Norrevik, före detta Paradox-producent, är Svrvives nya vd.
Anna Norrevik, före detta Paradox-producent, är Svrvives nya vd. Foto: pressfoto

Svrvive tog i samband med utvecklingen av sitt första spel in 15 miljoner kronor i riskkapital från Back in Black Capital (NTL), med kopplingar till investmentbolaget Vostok New Ventures och familjen Lundin, som står bakom Lundin Petroleum.

Spelbolaget tittar nu på att ta in mer kapital men detaljerna kring finansieringsrundan är ännu inte klara.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer