Annons

Spelbolaget THQ Nordic tar in 600 miljoner till förvärv

THQ Nordics vd och grundare Lars Wingefors.
THQ Nordics vd och grundare Lars Wingefors. Foto: Press
Spelbolaget THQ Nordic tar in 598 miljoner kronor i en riktad nyemission. Pengarna ska användas till nya förvärv samt att möjliggöra en högre investeringstakt. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På tisdagskvällen meddelade THQ Nordic att de planerade att genomföra en riktad nyemission på omkring 7,2 miljoner aktier genom ett så kallat accelererat bokbyggande. 

Läs mer: THQ Nordic köper den svenska utvecklingsstudion Pieces Interactive

Priset spikades till 83 kronor per aktie vilket kan jämföras med tisdagens stängningskurs på 91,3 kronor. Köpare var ett stort antal svenska och internationella investerare av institutionell karaktär. 

"Bolaget avser att använda likviden från den riktade nyemissionen till att finansiera nya förvärv av varumärken och spelutvecklingsstudios samt möjliggöra en högre takt av investeringar i utvecklingen av bolaget", skriver THQ Nordic i ett pressmeddelande. 

Läs mer: THQ Nordic rusar på stark rapport

Nyemissionen innebär en utspädningseffekt på 9,1 procent. Enligt bolaget var anledningen till att man avvek från aktieägarnas företrädesrätt att man ville bredda ägarbasen bland institutionella investerare samtidigt som man genomförde kapitalanskaffningen på ett tidseffektivt sätt. 

Efter 20 minuters handel stod THQ Nordic-aktien i 84,5 kronor. Ett tapp på drygt 7 procent jämfört med tisdagens stängningskurs. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies