Annons

Spelbranschen darrar: Här är Googles konsoldödare

Teknikjätten Google presenterade på tisdagskvällen sin spelplattform Stadia som låter användare strömma spel direkt via webbläsaren Chrome, Chromecast och Pixel-enheter. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tjänsten lanseras någon gång under 2019 i USA, Kanada och stora delar av Europa. Vad tjänsten kommer att kosta har inte avslöjats.

Med Stadia innebär det alltså att användare inte behöver ladda ned eller installera spel. Google visade exempel på att en person kan titta på en Youtube-video och där kan trycka på en knapp för att direkt själv hoppa in i spelet.

Att Google gör en storsatsning på spel understryks av att bolaget även annonserade Stadia Games and Entertainment, en egen spelstudio som ska skapa exklusiva spel för plattformen.

Både Sony, som står bakom Playstation, och Nintendo föll på börsen efter att Stadia presenterades. Sony föll 4,5 procent och Nintendo såg ett börsfall på 4,6 procent.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer