Annons

Speljätten Massive köper ett helt kvarter i Malmö

Massives vd David Polfeldt.
Massives vd David Polfeldt. Foto: Daniel Nilsson
Speljätten Massive köper ett helt kvarter i Malmö för att kunna anställa ytterligare 200 personer.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Massive Entertainment lämnar sina lokaler vid kanalen i Malmö och i januari 2019 flyttar spelutvecklaren in i byggnaden som under Malmös epok som industristad rymde tråd-, garn- och knapptillverkning. Det berättar Sydsvenskans nöjessajt Dygnet runt.

Vi har bra koll på var våra anställda bor, vilket också spelat in. Vi vill att folk ska kunna cykla eller gå till jobbet.

Under de senaste åren har fastigheten fungerat som kontorshotell för ett tjugotal olika företag, däribland spelutvecklaren Tarsier Studios.

Massive Entertainment, med 400 anställda, har letat efter nya lokaler att kunna växa i. Främst har man tittat på industrifastigheter, gärna i tegel eftersom flera av Ubisofts kontor finns i sådana fastigheter.

”Vi gillar läget och tycker att det är en rolig och dynamisk del av Malmö. Vi har gjort en bedömning utifrån storlek, läge, tajming och kostnad. Dessutom har vi bra koll på var våra anställda bor, vilket också spelat in. Vi vill att folk ska kunna cykla eller gå till jobbet”, säger David Polfeldt till Dygnet Runt.

Läs mer: Miljardsuccé för Malmöspelet The Division

Massive Entertainment grundades 1997 av Martin Walfiz och 2008 köptes bolaget upp av den franska speljätten Ubisoft.

David Polfeldt räknar med att det nya kontoret kan rymma 550–600 anställda. Han ser Ubisofts investering som ett kvitto på Massives ställning inom koncernen.

”Det roligaste av allt för oss är att detta är ett kristallklart svar på hur vår ägare Ubisoft ser på vår situation i Malmö. Man köper inte en fastighet för att ha den i fyra år, utan snarare i 20–30 år. Så detta är ett väldigt starkt ställningstagande för att Massive kommer att finnas kvar i Malmö under en lång tid framöver. Det är väldigt roligt att få det bekräftat”, säger David Polfeldt.

Tidigare i år släppte Massive Entertainment ”Tom Clancy’s The Division” som har blivit världens hittills mest sålda spel,  som nu också ska bli film.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer