Annons

Spelmogul lanserar bakbox

Lägg det i en låda så säljs det. Det är i alla fall planen för det nya boxbolaget som superentreprenören Lars Wingefors står bakom.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bakboxen är först ut i Crate Inventors nya prenumerationstjänst. Från och med den första oktober har baklådorna med ingredienser till hemliga bakverk skickats ut till cirka 500 prenumeranter.

Bakom Karlstadsbaserade Crate Inventors står vd:n och den före detta e-handelskonsulten Jakob Twedmark och superentreprenören Lars Wingefors.

Lars Wingefors har tidigare investerar i platstjänstbolaget PinMeTo och är även ägare till Wingefors Media och tidigare ägare till den konkursdrabbade spelbutikskedjan Game. Han har nu gått in med drygt 1 Mkr i företaget. 

Det finns redan ett dussintal prenumerationstjänster i form av boxar i Sverige men enligt grundarna till Crate Inventors kommer marknaden att växa.

”Jag tror att prenumerationer är en framtidsmodell om man tittar på hur utvecklingen har varit i USA de senaste tre åren. Där har det verkligen exploderat med 600 olika koncept som man kan prenumera på”, säger Jakob Twedmark.

Några andra boxar som säljer på liknande sätt som Crate Inventors är exempelvis Glossybox som levererar smink, Testagram med produkter från detaljhandeln, The Nosh Box med gourmetprodukter, samt det internationella Loot Crate, som riktar in sig på spelkultur.

Crate Inventors planerar att släppa tio nya konceptboxar under 2016. De olika konceptprenumerationerna kommer att vara inriktade på par, familjer och på personer med vissa specialintressen.

Enligt Jakob Twedmark är det inte omöjligt att det även kommer en box för spelintresserade framöver.

”Lars Wingefors har en stor del av sin verksamhet inom spelbranschen så det är intressant att titta på”, säger Jakob Twedmark.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer