Annons

Profiler går in i nytt spelbolag: ”Intressant affärsidé”

Anna Jenelius, vd för Valiant Game Studios, investeraren Susana Meza Graham och Laura Bularca, ansvarig för marknadsföring och affärsutveckling på Valiant Game Studios.
Anna Jenelius, vd för Valiant Game Studios, investeraren Susana Meza Graham och Laura Bularca, ansvarig för marknadsföring och affärsutveckling på Valiant Game Studios.
Det Stockholmsbaserade spelbolaget Valiant Game Studios tar in 2,1 miljoner kronor i en såddrunda. Bland investerarna finns tunga namn i spelbranschen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Valiant Game Studios vd och kreativa chef Anna Jenelius beräknar att investeringen kommer att räcka i ett år och ge bolaget kapital nog att slutföra sina planerade spelsläpp.

Tidigare investerare är bland andra Red Dawn Ventures AB och Haflo AB. Deras hittills enda lanserade spel, Pendula Swing, har sina tre första delar spelbara på onlineplattformen Steam. 

“Vi släpper avsnitt som en tv-serie, en del i taget med cirka tre månaders mellanrum. Vi hoppas få ut alla sju delar innan året är slut”, säger Anna Jenelius.   

Valiant Game Studios startades 2017 av Anna Jenelius och året efter rekryterades bolagets andra halva, Laura Bularca. Laura Bularcas roll är marknadsföring och att utveckla affärsplaner, samtidigt som hon har en stor del i bolagets andra sysselsättning: Brindie.

Med Brindie erbjuder bolaget andra indiespelutvecklare att marknadsföra och utveckla sina startups på ett kostnadseffektivt sätt med färdiga lösningar för att öka räckvidden online.

Läs mer: Spelmiljardären dumpar sina Paradox-aktier: ”Inga hard feelings” 

Det var också en av anledningarna till att Susana Meza Graham, tidigare operativ chef på Paradox och nu ledamot i Advenimus AB, beslöt sig för investera att bli en del av spelstudions team.

“De har en intressant affärsidé och delar mitt synsätt på hur kapital ska investeras”, säger Susana Meza Graham i ett uttalande.

Den långsiktiga planen för Valiant Game Studios är att utveckla fler spel, möjligtvis i samma värld som tidigare, och lansera på fler plattformar. Dessutom hoppas de kunna utveckla Brindie och göra det till en inkomstbringande del av företaget. 

Karaktärerna i Pendula Swing.
Karaktärerna i Pendula Swing.

Tillsammans med en frilansande kvinnlig grafiker och illustratör utgör Anna Jenelius och Laura Bularca bolagets enda anställda och hittills finns inga planer på att expandera. Att det blev just tre kvinnor är mest en slump enligt Anna Jenelius. 

“Jag känner många kvinnor i branschen och det finns även ett starkt nätverk mellan oss. Att vi är ett kvinnodominerat bolag ger också viss uppmärksamhet och det blir på ett sätt en självuppfyllande profetia, vi får exempelvis in många ansökningar från andra kvinnor." 

Att få med Susana Meza Graham, en veteran i branschen, har också gett Valiant Game Studios viss tyngd. 

"Visst är bolaget nytt, men ingen av oss är ny i branschen. Att ha Susana Meza Graham ombord ger en seriositet. Hon vet dessutom hur spelbranschen fungerar och har rätt förväntningar på vad vi kan leverera", säger Anna Jenelius.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer