Annons

Spelstartup från Malmö tar in kapital: Skåne är ett viktigt nav

Dino Patti, medgrundare och vd för Coherence.
Dino Patti, medgrundare och vd för Coherence. Foto: Jesper Berg
Spelplattformen Coherence, med bas i Malmö, har tagit in 24 miljoner kronor i sin första runda. Bland investerarna finns bland annat Sisu Game Ventures.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Coherence är en molnbaserad verktygsplattform för spelutvecklare. Plattformen startades 2019 av Dino Patti, Peter Björklund och Tadej Gregorcic. Fokus ligger på att stötta spelskapare som utvecklar virtuella världar med multispelar-funktioner, oavsett storleken på studion. 

”Vi vill ge spelutvecklare bättre verktyg för att kunna skapa nätverksbaserade upplevelser med mindre resurser. Att sänka inträdesbarriären kommer att ha en gynnsam effekt på hela spelindustrin och möjliggöra mer innovation och kreativitet”, berättar vd:n och medgrundaren Dino Patti.

Nu har de stängt sin första investeringsrunda på 2,5 miljoner dollar, drygt 24 miljoner kronor. Pengar som främst kommer användas till att expandera personalstyrkan.

”Vi vill utöka vårt team i Malmö, med fokus på den tekniska delen. Dessutom utforskar vi möjligheterna att bygga ett strategiskt satellitkontor i andra stora spelutvecklarstäder”, säger Dino Patti.

Bland investerarna finns techfonden Firstminute Capital och tunga branschnamn som finska Sisu Game Ventures och spelprofilen och investeraren Paul Heydon.

Teamet bakom det nystartade Coherence kommer närmast från spelutvecklarföretagen Dice, Unity och Playdead, och består av 7 personer. 

Huvudkvarteret finns i kontorskomplexet Game Habitat Devhub, Malmö, som är särskilt avsett för spelutvecklare och spelutgivare.

”Malmö är ett nav när det kommer till spelutveckling. Skåneregionen är hem åt mer än 50 spelstudios, med runt 1.000 anställda”, berättar Dino Patti.

Coherence lanserar sin plattform utåt under 2020, men något exakt datum är ännu inte satt.

”Vi har redan sett ett stort intresse för Coherence, många spelutvecklare har hört av sig.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer