Annons

Spelstjärnor tar plats i Arlandas ”Hall of Fame”

King-grundarna och Minecrafts Markus ”Notch” Persson finns nu på väggen på terminal 5 på Arlanda flygplats.
King-grundarna och Minecrafts Markus ”Notch” Persson finns nu på väggen på terminal 5 på Arlanda flygplats. Foto: Swedavia.
En av Sveriges succébranscher får upprättelse i Arlandas ”Hall of Fame”. Minecraft-skaparen Markus ”Notch” Persson och King-grundarna tar nu plats på terminal 5.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Branschorganisationen Dataspelsbranschen har i över ett år försökt få Swedavia att plocka in några spelutvecklare för att hälsa besökare välkomna på Arlanda. 

Men påtryckningarna föll för döva öron. I alla fall fram tills nu.

Under fredagen sattes två nya porträtt upp i korridoren som redan pryder ett 90-tal andra kända Stockholmare. Ett av dem är på Minecraft-skaparen Markus ”Notch” Persson. Den andra är ett grupporträtt av de fyra svenska grundarna av spelsuccén King – Sebastian Knutsson, Lars Markgren, Patrik Stymne och Thomas Hartwig.

Läs även: Köpte Notch just ett flygplan för 250 miljoner?

”Att grundare till King och Mojang får porträtt på Arlanda är ett stort erkännande av dataspel som kultur och exportnäring. Spel som Candy Crush Saga och Minecraft ger glädje till hundratals miljoner spelare världen över”, säger Per Strömbäck, talesperson för Dataspelsbranschen och på plats under avtäckandet av porträtten. 

Samtidigt som spelkändisarna tar plats på väggen i terminalen förlorar två andra sin plats. De två porträtt som plockas ner är poeten Kristina Lugns och filmregissören Baker Karims.

Läs även: 3 miljarder senare – King-grundaren talar ut

Därmed är det inte sagt hur länge King-grundarna och Notch får sitta kvar på väggen. Enligt Swedavia är tanken att porträtten byts ut eftersom.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies