Annons

Spelstudio anställer 13-åring: ”Frågade inte ens efter ålder”

Johannes Ahlströms dröm är att äga ett eget bolag och att arbeta som pixel-artist.
Johannes Ahlströms dröm är att äga ett eget bolag och att arbeta som pixel-artist.
Johannes Ahlström är tretton år och redan en hejare på både grafik och programmering. I dag arbetar han som grafiker för den danska spelstudion Ablaze.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det är nästan svårt att förstå att Johannes Ahlström bara är tretton år när han pratar om grafik och programmering. Trots sin ålder har han redan flera års erfarenhet. Han började programmera som nioåring tillsammans med pappa Tomas. Sedan dess har intresset för att skapa datorspel bara vuxit och i dag har han fått sitt första riktiga jobb som grafiker till dataspelet Gift of Parthax:

De frågade inte ens efter ålder.

”De frågade inte ens efter ålder. Det viktiga för dem är att jag är riktigt duktig”, säger Johannes Ahlström.

Den del som Johannes Ahlström gillar bäst är grafik och han letade därför upp jobbet på egen hand:

”Jag sökte på ”looking for artists”, hittade olika spelstudios och fastnade för den här eftersom att jag tyckte att det här spelet var så snyggt. Jag kontaktade dem, gav dem en länk till min hemsida och sedan fick jag jobbet”, säger Johannes Ahlström.

Har du fått skriva på något anställningskontrakt?

”Nej, inte ännu och det blir lite speciellt eftersom jag är så ung. Jag tror att mamma eller pappa behöver skriva under. Först var det tänkt att jag skulle få betalt per bild, men nu har vi pratat om att jag i ska få procent på vinsten.”

Hinner du med både arbete och skolan?

”Det går ganska bra faktiskt. När det är skola jobbar jag mycket på kvällarna och sedan sitter jag hela dagarna när jag är ledig.”

Malin Isaksson

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer