Annons

Spiltan blir storägare i XM Reality – aktien rusar

Johan Castevall, vd för XM Reality.
Johan Castevall, vd för XM Reality. Foto: Stig Göran Nilsson
Spiltan blir storägare i AR-bolaget, som stiger kraftigt på börsen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

XM Reality, ett bolag inom AR, ska genomföra en riktad kontant nyemission om 2.442.018 aktier till teckningskursen 8,75 kronor per aktie vilket tillför bolaget 21 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen är satt utifrån en rabatt på 3 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen de senaste tio handelsdagarna.

Nyheten fick aktien att stiga kraftigt på börsen. Efter tio minuters handel på tisdagen hade aktien stigit med 20,1 procent till 10,7 kronor. (Följ kursen här.)

Institutionella investerare som Handelsbanken Fonder, en småbolagsfond ägd av ett svenskt pensionsbolag samt LMK-stiftelsen deltar i nyemissionen. Spiltan blir ny största huvudägare i bolaget efter att ha gjort sin första investering under sommaren.

En extra bolagsstämma kommer att hållas 25 oktober. 54 procent av ägarna har sagt sig rösta för en nyemission och ställer sig bakom styrelsens beslut.

XM Reality grundades 2007 och har utvecklat ett system där tekniker kan vägledas av experter på distans med hjälp av en mobilkamera eller smarta glasögon. Systemet bygger på så kallad augmented reality och ska spara pengar åt företag som slipper flyga experter till olika ställen runt om i världen.

(Direkt/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies