Annons

Spiltan tror på gröna städer – satsar 8 miljoner på Urbangreen

Spiltans storägare Per H Börjesson och Urbangreens projekt på Sveavägen i Stockholm. Foto: Spiltan/Urbangreen. Kollage.
Spiltans storägare Per H Börjesson och Urbangreens projekt på Sveavägen i Stockholm. Foto: Spiltan/Urbangreen. Kollage.
Spiltan investerar 8 miljoner kronor i greentech-bolaget Urbangreen vars gröna lösningar ska höja värdet på fastigheter – och samtidigt rena luften.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Investment AB Spiltan investerar enligt ett pressmeddelande 8 miljoner kronor i Urbangreens emission som under gårdagen öppnade vid den aktiebaserade crowdfundingplattformen Pepins.

Spiltan uppger att gröna systemlösningar är på stark frammarsch i Sverige. Nya lagar och regelverk i kombination med viljan att skapa grönare städer ställer krav på fastighetsägare och byggherrar, och i praktiken beviljas för närvarande inga bygglov om de gröna växt- och dagvattenkraven inte uppfylls, heter det.

Läs mer: Spiltan satsar 20 miljoner på hans astma-verktyg

"Urbangreen är ett spännande bolag som står för Spiltans värden om ansvarsfullt agerande, CSR och en hållbar framtid", kommenterar Per Håkan Börjesson, vd för Investment AB Spiltan, i pressmeddelandet.

"Vi tror också att teamet bakom bolaget har rätt kompetens och erfarenhet för att positionera sig väl på den starkt växande marknaden i både Sverige och Norden", tillägger han.

Urbangreen siktar på att ta in 20,1 miljoner kronor i en riktad nyemission, med lägsta accepterade summa om 10,1 miljoner kronor. Värderingen före emissionen är 35 miljoner kronor. Teckningskursen är 35 kronor och emissionen pågår till den 6 juli.

Läs även: Spiltan storsäljer i Paradox: "Kan bli årets sämsta affär"

Finwire / Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies