Annons

Spiltan tror på gröna städer – satsar 8 miljoner på Urbangreen

Spiltans storägare Per H Börjesson och Urbangreens projekt på Sveavägen i Stockholm. Foto: Spiltan/Urbangreen. Kollage.
Spiltans storägare Per H Börjesson och Urbangreens projekt på Sveavägen i Stockholm. Foto: Spiltan/Urbangreen. Kollage.
Spiltan investerar 8 miljoner kronor i greentech-bolaget Urbangreen vars gröna lösningar ska höja värdet på fastigheter – och samtidigt rena luften.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Investment AB Spiltan investerar enligt ett pressmeddelande 8 miljoner kronor i Urbangreens emission som under gårdagen öppnade vid den aktiebaserade crowdfundingplattformen Pepins.

Spiltan uppger att gröna systemlösningar är på stark frammarsch i Sverige. Nya lagar och regelverk i kombination med viljan att skapa grönare städer ställer krav på fastighetsägare och byggherrar, och i praktiken beviljas för närvarande inga bygglov om de gröna växt- och dagvattenkraven inte uppfylls, heter det.

Läs mer: Spiltan satsar 20 miljoner på hans astma-verktyg

"Urbangreen är ett spännande bolag som står för Spiltans värden om ansvarsfullt agerande, CSR och en hållbar framtid", kommenterar Per Håkan Börjesson, vd för Investment AB Spiltan, i pressmeddelandet.

"Vi tror också att teamet bakom bolaget har rätt kompetens och erfarenhet för att positionera sig väl på den starkt växande marknaden i både Sverige och Norden", tillägger han.

Urbangreen siktar på att ta in 20,1 miljoner kronor i en riktad nyemission, med lägsta accepterade summa om 10,1 miljoner kronor. Värderingen före emissionen är 35 miljoner kronor. Teckningskursen är 35 kronor och emissionen pågår till den 6 juli.

Läs även: Spiltan storsäljer i Paradox: "Kan bli årets sämsta affär"

Finwire / Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer