Annons

Nu rekordblankas Spotify

Trots att blankningen i Spotify-aktien ligger på rekordnivåer tror Credit Suisses analytiker att kursen kommer att stabiliseras
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

En miss i användartillväxten i den kommande rapporten för det tredje kvartalet är redan inprisad i nuvarande aktiekursnivå för streamingbolaget Spotify, enligt Credit Suisses analytiker, som tror på en stabilisering i aktiekursen i närtid och höjer rekommendationen till neutral från sälj.

Flera indikationer, bland annat ett drag från i somras där Spotify förlängde testperioden för nya användare från en månad till tre samt satsningar på podcastinvesteringar, har spridit oro bland analytiker om att användartillväxten ska ta stryk. Credit Suisse menar dock att kursfallet på nära 30 procent sedan i mitten av augusti bör räcka för att balansera den riskjusterade avkastningsprofilen.

Analytikerna noterar att blankningen i aktien är på rekordhöga nivåer, men att det ändå finns fog för en stabilisering i närtid.

Den långsiktiga hållningen till farhågor rörande omsättning och användartillväxt kvarstår dock, skriver Credit Suisses analytiker.

Riktkursen 120 dollar upprepas. Aktien stängde tisdagens handel på kursnivån 112:52 dollar.

Läs även: Inför börsnoteringen – Airbnb härmar Spotify 

( Direkt / Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer