Annons

Spotify stiger på börsen efter ny analys

Daniel Ek är vd för Spotify och en av bolagets två grundare.
Daniel Ek är vd för Spotify och en av bolagets två grundare. Foto: Bloomberg
Spotify stiger på börsen efter att ha hyllats av investmentbanken BTIG.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spotify stiger i den inledande handeln i USA sedan bolaget fått sin hittills högsta riktkurs hittills. Det var investmentbanken BTIG som satte 230 dollar per aktie med rekommendationen köp.

"Att vänta på en ingångspunkt för aktien har inte fungerat och vi tror att Spotify-plattformen helt enkelt är för stark/värdefull för att vänta längre", skriver analytikern på BTIG.

Efter några minuters handel på New York-börsen hade Spotifys aktie stigit med 2,6 procent till 184,47 dollar. (Följ kursen här.) Börsens kompositindex rörde sig svagt uppåt.

Att ha avvaktat aktien sedan den noterades har "helt klart varit ett misstag", skriver BTIG som kallar aktien en måste-äga men tillägger att detta inte på något sätt är en återspegling av synen på andra kvartalet 2018.

Spotifyaktien har 21 köprekommendationer, 8 behåll, 2 sälj och den genomsnittliga riktkursen ligger på 189 dollar, enligt Bloomberg News databas.

Spotifyaktiens senaste avslut låg på nästan 183 dollar. Aktien satte kursrekord på Wall Street i mitten på juli. Den 26 juli rapporterar Spotify sitt andra kvartal.

(Direkt/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer