Hoppa till innehållet

Spotify-anställda hotas av utvisning

Flera nyckelpersoner på Spotify hotas av utvisning trots samma anställningsvillkor som de svenska medarbetarna.

"Det är en absurd situation", skriver Spotify i en skrivelse till Justitiedepartementet.

Spotifys vd och ena grundare, Daniel Ek. Foto: Joey Abrait
Spotifys vd och ena grundare, Daniel Ek. Foto: Joey Abrait

Di Digitals avslöjande i fjol att den pakistanske kodaren Tayyab Shabab riskerade utvisning trots fast anställning på ett it-bolag och trots att arbetsmarknaden skriker efter hans kompetens ledde till en intensiv debatt kring Migrationsverkets hårda linje för arbetskraftsinvandring.

Ett bolag vars anställda drabbas är Spotify.

"Vi förlorar just nu nyckelpersoner i verksamheten, individer som är mycket svåra att ersätta. De får sina arbetstillstånd indragna på grund av teknikaliteter och tvingas lämna Sverige. Detta är orimligt och utgör en betydande risk för vår verksamhet i Sverige", skriver Spotify i en skrivelse till Justitiedepartementet.

Enligt Spotify riskerar 15 högavlönade nyckelmedarbetare just nu att utvisas från Sverige. Spotifys globala HR-chef Katarina Berg kallar situationen "absurd".

"De drabbade individerna hos oss mår jättedåligt just nu. De sitter i en orimlig, svår, och oviss situation och det gör vi som företag också”, säger hon till Di Digital.

Och fortsätter:

”Detta är internationell spetskompetens som vi lagt stora resurser på att hitta och anställa. En del av dem har nu redan valt att lämna Sverige för andra länder. Detta måste lösas fort."

Läs mer: Efter utvisningen – Centern vill ändra reglerna

I december lades en utredning fram om arbetskraftsinvandrares ställning på arbetsmarknaden. Ett antal remissinstanser har yttrat sig om utredningen, och nu lägger även Spotify fram sin åsikt i skrivelsen till Justitiedepartementet. Bolaget menar att de förändringar som utredaren föreslår inte är tillräckliga för att lösa problemen. Spotify går till hårt angrepp mot både utlänningslagen och Migrationsverkets tolkningar av den. 

"Spotify, och andra liknande företag, kommer ta skada om lagen inte ändras ytterligare. Och vi kommer inte kunna rekrytera utländsk spetskompetens i fortsättningen", skriver bolaget.

Musikjätten menar att utlänningslagen som den i dag tillämpas är orimlig och utgör en ”betydande risk för bolagets verksamhet i Sverige”.

Irene Sokolow är pressekreterare vid Migrationsverket.

”Eftersom vi inte har tagit del av de aktuella ärendena och vet vad som har legat till grund för respektive avslag, är det svårt att kommentera dem här och nu. Men generellt kan sägas att det är så här lag och rättspraxis ser ut i dag och det är så vi tjänstemän måste tillämpa reglerna. Syftet med lagstiftningen är att komma åt missbruk av systemet med arbetskraftinvandring, men som lagen är utformad är det arbetstagaren som främst drabbas av att arbetsgivaren inte har uppfyllt villkoren. Det har vi sett många exempel på, säger Irene Sokolow.

Redan i december kunde TV4:s program ”Kalla Fakta” påvisa att en grupp Spotifyanställda riskerade att mista sina arbetstillstånd på grund av att bolaget under en period innan 2013 missat att teckna tjänstepension eller sjukförsäkring.

Läs mer: Socialförsäkringsutskottet: "Stoppa onödiga utvisningar"

I sin skrivelse till Justitiedepartementet kräver Spotify att det ska bli enklare för arbetsgivare att göra korrigeringar av anställningar i efterhand för att leva upp till Migrationsverkets krav. Spotify skriver att de själva inte lyckats leva upp till kraven trots att de tog hjälp av en, av Migrationsverket certifierad, expert i ämnet och enligt egen utsago följde alla rekommendationer.

”Ändå ska våra medarbetare nu straffas med indragna arbetstillstånd för misstag som Spotify, vår konsult, och Migrationsverket tillsammans begick för fem år sedan. Och det gäller även om lagen förändras så som utredningen föreslår, eftersom det inte var vi själva som upptäckte avvikelserna”, skriver man.

Bolaget vill även att Migrationsverket ska vara tydligare kring vilka regler som gäller för beviljandet av arbetstillstånd och bli bättre på att coacha arbetsgivare.

Spotify passar även på att skicka med en specialkomponerad spellista till Justitiedepartementet. Med låtar som S.O.S, Please och Stop the madness.

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera