Annons

Spotify backar på nytt säljråd

Spotifys grundare Daniel Ek talar vid bolagets investerardag i New York i mars 2018.
Spotifys grundare Daniel Ek talar vid bolagets investerardag i New York i mars 2018. Foto: Ilya S. Savenok
Spotifys aktie backar under tisdagen efter en säljrekommendation från investmentbanken Loop Capital. Överlag har aktien dock klarat sig relativt bra sedan noteringen i början av april. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spotify är inget Netflix. Det menar investmentbanken Loop Capital när det inleder bevakningen av musikstreamingföretaget med en säljrekommendation. Loop Capital har en riktkurs på 120 dollar för Spotify-aktien som handlades ned knappt 2 procent till 157 dollar i tisdagens inledande handel på Wall Street. Följ kursen här.

Kursen är visserligen betydligt lägre än den öppningskurs på 165,9 dollar som Spotify rivstartade med under sin första handelsdag den 3 april. Men den är även långt över det referenspris på 132 dollar som investmentbanken Morgan Stanley satte inför noteringen.

Intresset för Spotifys aktie har även varit starkt nog att klara det stora säljtrycket från skivbolagen. Både Sony Music och Warner har sålt innehav för många miljarder kronor sedan noteringen.

Läs mer: Skivjätten Warner storsäljer i Spotify 

Investmentbanken Loop Capital är dock inte imponerade av den svenska streamingtjänsten. 

Bara för att streaming har blåst nytt liv i affärerna för inspelad musik bör inte Spotify betraktas som något slags Netflix, menar de. Loop Capital tror tvärtom att musikoligopolet kommer att göra det svårt för musikstreaming att uppnå samma marginaler som video, skriver Bloomberg News. 

Den avgörande skillnaden, enligt analysen, är att Spotify licensierar sitt innehållsbibliotek medan Netflix bygger upp ett med exklusivt innehåll.

Loop Capital påpekar även att musikbolagen antagligen är mindre knutna till Spotify efter att jättarna Sony och Warner Music sålt Spotify-aktier i samband med börsnoteringen, skriver Bloomberg News.

Nyhetsbyrån Direkt / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies