Annons

Spotify går om Deezer på hemmamarknaden Frankrike

Hans-Holger Albrecht, vd för Deezer, och Daniel Ek, vd för Spotify.
Hans-Holger Albrecht, vd för Deezer, och Daniel Ek, vd för Spotify.
Musikströmningstjänsten Spotify har susat om rivalen Deezer och är nu den största aktören på den franska marknaden. Det rapporterar Electron Libre och hänvisar till källor. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Deezer har ett samarbete med mobiljätten Orange och har historiskt varit störst. Den gamla MTG-chefen Hans-Holger Albrecht som numera rattar just Deezer kommenterar utvecklingen. 

”Vi har sett nyheterna om att fler använder Spotify än Deezer i Frankrike. Vi fortsätter att vara ledare i den franska musikmarknaden både när det gäller totala intäkter och vårt bidrag till den franska musikindustrin”, säger han i en kommentar enligt Music Business Worldwide.

Enligt siffror från Frankrikes svar på Stim svarade Deezer för 37,5 procent av streamingintäkterna under årets första sex månader. På andra plats kom Spotify med en andel om 25,2 procent. Apple Music svarade för 13,4 procent och Youtube för 8,8 procent. 

Vid utgången av 2018 hade Deezer 7 miljoner betalande användare.

Läs mer: Spotifys finanschef hyllar rivalens nya streamingsatsning – har sett hemliga skärmdumpar

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer