Annons

Spotify-grundare rasar mot Moderaternas optionsförslag

Spotifys medgrundare Martin Lorentzon kritiserar det nya förslaget i en tweet.
Spotifys medgrundare Martin Lorentzon kritiserar det nya förslaget i en tweet.
Moderaterna vill ersätta regeringens kritiserade optionsförslag med ett eget. Men svenska startupgrundare rasar mot det nya förslaget. "Inkompetent", skriver Spotifygrundaren Martin Lorentzon.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Debatten om beskattning av personaloptioner har blivit en stötesten mellan startupvärlden och svenska politiker. 

Läs mer: Techjättarna om optionsförslaget: Gör om, gör rätt

Regeringens nuvarande förslag på beskattning av personaloptioner har fått hård kritik, framför allt för att det inte omfattar större techbolag. Det förslag som Moderaterna lade fram förra veckan i sin skuggbudget var aningen mer omfattande men utestängde trots det bolag som Spotify och Izettle, vilket Di Digital kunnat rapportera.

Efter Di Digitals artikel får det moderata förslaget hård kritk från Spotify-grundaren Martin Lorentzon på Twitter.

"Vi lever nu i ett kunskapssamhälle. Personaloptioner är nyckeln till rätt kompetens!", skriver han vidare. Även Izettles vd Jacob de Geer är kritisk mot förslaget.

Regeringens förslag omfattar bolag som har 50 eller färre anställda, omsätter under 80 miljoner kronor och är yngre än sju år. Moderaternas förslag omfattar bolag med upp till 250 anställda och som har en bruttotillgång på maximalt 350 miljoner kronor. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer