Annons

Spotify köper Clubhouse-utmanare – för en halv miljard

Spotifys vd Daniel Ek och appen Clubhouse som gjort succé under 2021.
Spotifys vd Daniel Ek och appen Clubhouse som gjort succé under 2021. Foto: TT och press.
Clubhouse har gjort succé under 2021 med sin app för livesamtal. Nu ger sig den svenska streamingjätten Spotify sig in i segmentet genom ett förvärv.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spotify genomför ännu ett förvärv inom poddområdet. Denna gång köper man företaget Betty Labs, som står bakom appen Locker Room som fokuserat på livesändningar inom sport.

De finansiella detaljerna i affären har inte offentliggjorts, men enligt källor till Dow Jones landar köpesumman på 50 miljoner dollar eller ungefär en halv miljard kronor. 

Nu kommer Locker Rooms app tillfälligt att tas bort från appbutiker hos Apple och Google, för att lanseras på nytt framöver med ett bredare fokus på musik, kultur och sport.

Spotify ser stor potential i att kunna sända ljud live, särskilt för kreatörer som vill komma närmare sin publik. Det kan handla om att en artist gör reklam för sin nya skiva, svarar på frågor från fans eller till och med uppträder.

Men bolagets teknikchef Gustav Söderström uppger till tidningen The Verge att Spotify kommer låta vem som helst vara värd för konversationer i Locker Room, inte bara godkända kreatörer, och att den kommer drivas parallellt med Spotifys app.

Det innebär att Spotify nu kommer konkurrera direkt med andra appar för liveljud på marknaden, inte minst uppmärksammade Clubhouse som gjort succé i Europa och USA under 2021. Även Twitter har lanserat en liknande tjänst med namnet Spaces.

Locker Room lanserades så sent som i oktober 2020 med grundaren och vd:n Howard Akumiah i spetsen. Bolaget hade tagit in 9,3 miljoner dollar, ungefär 80 miljoner kronor, i externt kapital från investerare som teknikjätten Alphabets riskkapitalgren GV och Lightspeed Venture Partners.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer