Annons

Spotify köper två poddbolag

Foto: Henrik Montgomery/TT
Spotify har förvärvat två poddbolag i ett tydligt steg mot att äga sitt eget innehåll.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spotify har förvärvat de två amerikanska poddbolagen Anchor och Gimlet Media, meddelar streamingbolaget i ett pressmeddelande.

Därmed tar Spotify ett tydligt steg mot att äga sitt eget innehåll och avancera inom poddistribution.

"Dessa förvärv kommer på ett meningsfullt sätt påskynda vår väg mot att bli världens ledande ljudplattform", säger Spotifys medgrundare och vd Daniel Ek i en kommentar.

Spotify uppger inte vad förvärven har kostat, men enligt Recode ska Spotify ha övervägt att betala minst 200 miljoner dollar, eller 1,8 miljarder kronor, endast för Gimlet.

Både Anchor och Gimlet är baserade i New York och grundades 2014.

Gimlet är ett produktionsbolag med en serie egna poddar och har tidigare samarbetat med Spotify. Bolaget värderades till 70 miljarder dollar i samband med sin senaste finansieringsrunda för två år sedan.

Via Anchors tekniska plattform kan poddskapare ladda upp och distribuera sina avsnitt. 

Spotify uppger vidare att de redan är världens andra största plattform för poddar. Streamingbolagets poddlyssnare stannar också dubbelt så länge som den genomsnittlige användaren på plattformen.

Över tid förväntar sig Spotify att minst 20 procent av lyssningen på hela streamingtjänsten kommer utgöras av annat material än musik.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer