Annons

Spotify-kunder i USA får kostnadsfri Google-högtalare

Spotify delar ut en version av Googles smarta högtalare till sina familjekunder i USA.
Spotify delar ut en version av Googles smarta högtalare till sina familjekunder i USA. Foto: Hampus Andersson (Di) och press.
Det svenska streamingbolaget Spotify inleder ett samarbete med Google på den amerikanska marknaden – för att mota bort konkurrensen från Amazon.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spotify ska kostnadsfritt börja dela ut Google Home Mini, en röststyrd högtalare, till de som har streamingjättens familjepaket i USA. Det rapporterar The Verge.

Det hela sker i samarbete med Google och gäller fram till slutet av 2018. Det gäller både för nya och existerande kunder som har ett familjeabonnemang.

Arrangemanget med Google är ett sätt för Spotify att dra nytta av den växande populariteten med smarta högtalare i USA. Samtidigt syftar det till att förhindra kunder från att lockas till Amazons ekosystem, vars musiktjänst växer efter framgångarna med smarta högtalaren Echo.

Slutligen verkar det även finnas en positiv korrelation mellan musiktjänster och smarta högtalare. En undersökning från Music Watch har visat att det är betydligt högre sannolikhet att musiklyssnare på Spotify, Amazon och Apple Music använder en smart högtalare än de som inte betalar för musik.

Google-koncernen har själv nyligen gett sig in i musikstreamingbranschen med Google Play och Youtube Music, men tjänsterna verkar än så länge inte utgöra ett reellt hot mot Spotify.

Börsnoterade Spotify rapporterar sitt tredje kvartal klockan 12, svensk tid, på torsdagen.

(Finwire/Di Digital)

Läs mer: Test: Så bra är svenska Google home 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer