Annons

Spotify ökar takten – har nu 60 miljoner betalande användare

Daniel Eks Spotify tog in drygt 8 miljarder i kapital under 2016.
Daniel Eks Spotify tog in drygt 8 miljarder i kapital under 2016. Foto: Jesper Frisk
Spotify ökar takten inför börsnoteringen. Streamingjätten har fått 10 miljoner nya prenumeranter på drygt fyra månader.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spotify har nu 60 miljoner betalande användare. Det innebär att Spotify har fått 10 miljoner fler prenumeranter på knappt fem månader.

Det innebär att Spotify ökar takten rejält. Det tog nämligen musikjätten ett halvår att gå från 40 miljoner till 50 miljoner prenumeranter.

Siffran går att jämföra med Apple Musics 27 miljoner prenumeranter, som är den senast rapporterade siffran.

Spotify uppgav i juni att man hade 140 miljoner användare totalt, vilket innebär att antalet gratislyssnare uppgår till cirka 80 miljoner.

Läs mer: Så mycket kostar Spotifys nya New York-kontor

Spotify har på senare år erbjudit rabatter till exempelvis familjer och studenter på en rad marknader i syfta att öka tillväxten av användare. Samtidigt har det inte gett samma effekt på försäljningen som en fullt betalande prenumerant, något Spotify noterade i sitt senaste bokslut.

Läs mer: Spotify uppges vara nära nytt stort avtal

Spotify planerar en börsnotering i New York, något bolagets talesperson bekräftade under våren. Noteringen, som ryktas ske utan att nya ägare får chansen att köpa in sig på förhand, kan ske så tidigt som i år.

Enligt Financial Times är Spotifys sista hinder inför börsen ett licensavtal med Warner Music, världens tredje största skivbolag. Om det ros i hamn inom de närmsta månaderna är Spotifys plan att göra börsdebut under det fjärde kvartalet, skriver tidningen.

I fjol ökade Spotifys omsättning med 52 procent till 29 miljarder kronor. Samtidigt växte förlusterna med 133 procent och hamnade på 5,3 miljarder kronor. 

Läs mer: Bekräftat: Spotify noteras i New York


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer