Annons

Spotify öppnar ännu ett kontor i Stockholm

Barnängen 6.
Barnängen 6. Foto: Scius/press
Streamingjätten Spotify växer i Stockholm och adderar ett tredje kontor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Under 2017 flyttade streamingjätten in i sina nya skräddarsydda lokaler på 20.000 kvadratmeter i AMF:s Urban Escape i Stockholm. Samtidigt behöll Spotify det gamla kontoret i Jarlahuset på 11.000 kvadratmeter.

Enligt Spotify är det Soundtrap som flyttar in i lokalerna. Den molnbaserade musiktjänsten låter användare skapa musik på webben och fungerar ungefär som en portabel musikstudio. Bolaget köptes för två år sedan av Spotify för omkring en halv miljard kronor enligt källor till Di Digital.

Läs mer: Alex Schulman leder Spotify-bolagets nya poddskola 

Nu rapporterar Fastighetsvärlden att Spotify har tecknat avtal om att hyra 3.700 kvadratmeter i fastigheten Barnängen 6 på Södermalm. Kontoret går över två våningsplan och inflyttning sker under första kvartalet 2020.

Barnängen 6 består av gamla fabrikslokaler som uppfördes 1917 och är skyddsklassade. Fastigheten köptes tidigare i år av amerikanska Angelo Gordon tillsammans med Scius Partners från Afa.

”Vi välkomnar Spotify och ser fram emot att utveckla fastigheten vidare och ta till vara dess unika industriella arkitektur och historia när konceptet växer fram. Barnängen 6 kommer att bli en inspirerande kontorsfastighet med företag som skapar en dynamisk atmosfär tillsammans”, säger Mikael Freudmann vd på Scius till Fastighetsvärlden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer