Annons

Spotify rasar mot Apples nya paket: ”Myndigheter måste agera direkt”

Daniel Ek är vd på Spotify.
Daniel Ek är vd på Spotify. Foto: Henrik Montgomery/TT, Henrik Montgomery/TT, Henrik Montgomery/TT
Apple hann knappt presentera sin så kallade ”bundle” av tjänster förrän repliken kom från Spotify. ”Om ingen gör något hotas vår frihet till att lyssna och lära”, skrev bolaget i ett uttalande.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Apple presenterade nyheter under tisdagskvällen – bland annat ett nytt paket av några av bolagets populära tjänster.

Grunden, enligt Apple, är molntjänsten Icloud där kunder lagrar allt från foton och videor till övrig data, som sedan delas sömlöst mellan användarens enheter.

I höst kommer techjätten att börja marknadsföra paketet ”Apple one”.

Förutom lagring, som normalt kostar 29 kronor i månaden för 200 gigabyte, kommer användarna i Apple one också att kunna få bolagets musiktjänst Apple music (99 kronor), videotjänsten Apple tv+ (59 kronor) och spelplattformen Apple arcade (59 kronor) för totalt 155 kronor.

En familj med upp till fem konton kommer att betala 199 kronor.

Paketet kommer i tider när Apple är i blåsväder på grund av hur de utnyttjar sin dominerande ställning på marknaden. 

Spotify är ett av bolagen som öppet talat om hur Apple borde regleras när det kommer till prissättning.

Spotify var inte sena att reagera på nyheten:

”Ännu en gång använder Apple sin dominerande ställning och orättvisa metoder för att hindra konkurrenter och beröva kunderna, genom att främja sina egna tjänster. Vi uppmanar konkurrensmyndigheter att agera direkt för att stoppa Apples konkurrenshämmande beteende. 

”Om ingen gör något kommer de att åsamka utvecklare oåterkallelig skada och hota vår gemensamma frihet att få lyssna, lära, skapa och kopplas samman”.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer