Annons

Spotify skickar hem anställda – uppmanar svenska företag följa efter

Daniel Ek, vd och grundare av Spotify, ber sina anställda att jobba hemifrån.
Daniel Ek, vd och grundare av Spotify, ber sina anställda att jobba hemifrån.
Spotify uppmanar samtliga medarbetare att arbeta hemifrån på grund av smittspridningen av coronaviruset, enligt ett Twitterinlägg från vd:n Daniel Ek.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Jag har bett Spotifyanställda arbeta hemifrån de närmaste två veckorna på grund av den höjda risken för covid-19. Vi har alla en skyldighet att fördröja spridningen av viruset och därmed det förväntade trycket på vårt sjukvårdssystem. Jag hoppas andra företag i Sverige följer efter”, skriver han.

Ingen medarbetare är bekräftat smittad av coronaviruset, enligt ett internt mejl TT har tagit del av.

I ett skriftigt uttalande utvecklar kommunikationschefen Frida Berg beslutet:

”Vi har noggrant följt och utvärderat COVID-19-situationen och vidtagit lämpliga åtgärder i varje marknad över hela världen så att våra anställda är så säkra som möjligt. Med tanke på antalet anställda som åker kollektivtrafik eller som sitter i öppna arbetsytor på Spotifys kontor har vi bett alla anställda att arbeta hemifrån under de kommande två veckorna. Trots att det inte finns några kända fall av COVID-19 på Spotify, har vi tagit detta beslut som en försiktighetsåtgärd.”

Spotify har kontor i flera länder och har cirka 5 000 medarbetare.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer