Annons

Spotify tar ställning för svarta i USA

Demonstranter i New York och Spotifys vd Daniel Ek.
Demonstranter i New York och Spotifys vd Daniel Ek. Foto: TT.
Oroligheterna i USA väcker starka reaktioner i omvärlden. Nu visar även företaget Spotifys vd sitt stöd för demonstranterna. ”Jag är skräckslagen av våldet som drabbar svarta”, skriver Daniel Ek på Twitter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den svenska musiktjänsten Spotify och dess vd Daniel Ek gör ett tydligt ställningstagande med hänvisning till den pågående händelseutvecklingen i USA.

På sitt officiella Twitterkonto har musiktjänsten publicerat ett inlägg med texten:

”Vi känner solidaritet med alla svarta – våra anställda, våra partners, artister och kreatörer – i kampen mot rasism, orättvisa och ojämlikhet. Nu är det inte tid att vara tyst. Vi kommer att fortsätta att använda kraften i vår plattform för att förstärka svarta röster så att de hörs”.

I ett separat inlägg skriver Daniel Ek själv:

”Jag är skräckslagen av våldet och orättvisan som drabbar svarta om och om igen. Spotify vägrar vara tysta”.

Spotify är inte det enda storföretaget som har gjort ett offentligt ställningstagande efter att Minneapolisbon George Floyd dödats under ett polisingripande. 

Till exempel har techjättarna Amazon, Google och Twitter, samt bolag som Adidas och Nike, gjort liknande utspel.

(Di Digital/Nyhetsbyrån TT)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer