Annons

Spotify tecknar avtal med paret Obama – aktien stiger

Foto: Charles Rex Arbogast
Den tidigare amerikanske presidenten Barack Obama och hans hustru Michelle har tecknat ett avtal med Spotify om att producera podcasts. Spotifys aktie handlades upp under torsdagen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Enligt avtalet ska det forna presidentparet och Spotify ingå ett partnerskap för att producera ett antal exklusiva podcasts. Avtalet gäller för flera år.

Paret Obama ska ”utveckla, producera och låna ut sina röster” till utvalda podcasts som ska distribueras över hela värden, enligt ett pressmeddelande från Spotify.

”Vi har alltid trott på värdet av underhållande och tankeväckande konversationer”, säger Barack Obama i pressmeddelandet.

”Det hjälper oss att bygga broar mellan varandra och öppna oss själva för nya idéer.”

Spotifys aktie stängde på plus 3,37 procent och handlades för 135,4 dollar under torsdagen.

”Vi är stolta över att ha möjlighet att förstärka röster som alltför ofta ignoreras eller tystas helt och med Spotify kan vi dela dessa historier med världen”, säger Michelle Obama.

”President Barack Obama och Michelle Obama är två av världens viktigaste röster och det är ett privilegium att jobba med dem för att identifiera och dela berättelser som kommer att inspirera vår globala publik, som använder Spotify för unikt, banbrytande innehåll”, säger Spotifys innehållschef Dawn Ostroff.

Förra året meddelade paret Obama att man också tecknat ett flerårigt avtal med streamingjätten Netflix.

Spotify har nyligen passerat 100 miljoner premiumabonnenter och har totalt drygt 217 miljoner användare som är aktiva varje månad. Spotifys aktie handlas upp 2,7 procent under torsdagen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer