Annons

Spotify-topp till Veckopengen – ska lära barn att spara

Matilda Hannäs har jobbat på Spotify sedan 2014.
Matilda Hannäs har jobbat på Spotify sedan 2014.
Spotifys Matilda Hannäs tar plats i styrelsen för Veckopengen, som ska lära barn och unga att hantera pengar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Veckopengen (NTL) är en app som låter barn och unga hantera sin ekonomi. Appen har i dag 130 000 användare i Sverige och Norden, enligt bolaget.

I april tog Veckopengen in drygt 6 miljoner kronor i riskkapital från bland andra affärsängeln Johan Qviberg (NTL). Det tidigare fotbollsproffset Tobias Hysén har också investerat i bolaget.

Nu får man ett tillskott i form av Matilda Hannäs, marknadschef på produktsidan på Spotify, som tar plats i Veckopengens styrelse. Hon lämnar sin roll på Spotify vid årsskiftet.

I Veckopengens styrelse får hon sällskap av bland andra Klarnas (NTL) tidigare ordförande Eva Cederbalk (NTL), SBAB:s tidigare vd.

”Vårt samhälle står inför en stor utmaning i att utbilda unga att hantera pengar. Metoderna finns, men nu måste finansiella verktyg anpassas efter barnen, inte tvärtom”, säger Matilda Hannäs i ett skriftligt meddelande.

Läs mer: Så stor blev notan för Spotifys kändisfest

I samband med utnämningen investerar Matilda Hannäs i Veckopengen. Sammanlagt har styrelsemedlemmarna Eva Cederbalk, Stefan Persson och Matilda Hannäs investerat 1 Mkr, enligt bolaget.

Veckopengens moderbolag Gimi har hittills inte haft några intäkter alls – men det ska vara på väg att förändras.

”Det handlar om att koppla så många användare som möjligt till plattformen”, säger vd:n Philip Haglund.

”Under 2017 lanserar vi en premiumversion av appen med bättre funktioner för att utbilda barnen i privatekonomi. I januari kommer vi att lansera automatiska banköverföringar där storleken beror på var man befinner sig i appen, till exempel hur många uppgifter ett barn har utfört.”

Läs mer: Klarna slår Spotify på listan över elitbolagen

NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas om bolagen, investerarna och personerna i den nordiska techsektorn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies