Annons

Spotify-topp till Veckopengen – ska lära barn att spara

Matilda Hannäs har jobbat på Spotify sedan 2014.
Matilda Hannäs har jobbat på Spotify sedan 2014.
Spotifys Matilda Hannäs tar plats i styrelsen för Veckopengen, som ska lära barn och unga att hantera pengar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Veckopengen (NTL) är en app som låter barn och unga hantera sin ekonomi. Appen har i dag 130 000 användare i Sverige och Norden, enligt bolaget.

I april tog Veckopengen in drygt 6 miljoner kronor i riskkapital från bland andra affärsängeln Johan Qviberg (NTL). Det tidigare fotbollsproffset Tobias Hysén har också investerat i bolaget.

Nu får man ett tillskott i form av Matilda Hannäs, marknadschef på produktsidan på Spotify, som tar plats i Veckopengens styrelse. Hon lämnar sin roll på Spotify vid årsskiftet.

I Veckopengens styrelse får hon sällskap av bland andra Klarnas (NTL) tidigare ordförande Eva Cederbalk (NTL), SBAB:s tidigare vd.

”Vårt samhälle står inför en stor utmaning i att utbilda unga att hantera pengar. Metoderna finns, men nu måste finansiella verktyg anpassas efter barnen, inte tvärtom”, säger Matilda Hannäs i ett skriftligt meddelande.

Läs mer: Så stor blev notan för Spotifys kändisfest

I samband med utnämningen investerar Matilda Hannäs i Veckopengen. Sammanlagt har styrelsemedlemmarna Eva Cederbalk, Stefan Persson och Matilda Hannäs investerat 1 Mkr, enligt bolaget.

Veckopengens moderbolag Gimi har hittills inte haft några intäkter alls – men det ska vara på väg att förändras.

”Det handlar om att koppla så många användare som möjligt till plattformen”, säger vd:n Philip Haglund.

”Under 2017 lanserar vi en premiumversion av appen med bättre funktioner för att utbilda barnen i privatekonomi. I januari kommer vi att lansera automatiska banköverföringar där storleken beror på var man befinner sig i appen, till exempel hur många uppgifter ett barn har utfört.”

Läs mer: Klarna slår Spotify på listan över elitbolagen

NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas om bolagen, investerarna och personerna i den nordiska techsektorn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer