Annons

Spotify-utmanaren Pandora överväger försäljning

Pandora har än så länge inte kunnat rå på Daniel Eks Spotify. Foto: Joey Abrait/TT
Pandora har än så länge inte kunnat rå på Daniel Eks Spotify. Foto: Joey Abrait/TT
Kräftgången för Pandora har lett till att bolaget antingen säljs eller tar in 1,3 miljarder kronor i en nyemission.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Internetradioföretaget Pandora Media kommer att genomgå en strategisk översyn för att bestämma ifall man ska sälja sig självt till en uppköpare. Om inte så blir alternativet en nyemission med KKR, rapporterar Techcrunch.

Private equity-jätten KKR har gått med på att köpa preferensaktier för 150 miljoner dollar. Köpet kommer att göras om en månad och ge KKR en direktavkastning på mellan 7,5-8 procent. Den exakta utdelningen kommer att bestämmas av betalningsform. KKR får i samband med aktieköpet också en stol i Pandoras styrelserum.

Nyheterna kommer samtidigt som Pandora släppte en blandad delårsrapport för det första kvartalet. Medan omsättningen på 316 miljoner dollar var lägre än förväntade 318 miljoner dollar, blev förlusten per aktie på -0,24 dollar bättre än väntade -0,34 dollar.

Pandora växte sina abonnenter med 20 procent på årsbasis till 4,7 miljoner under första kvartalet. Bolagets nya streamingtjänst Pandora Premium hade under samma period 500 000 personer som genomgick en provperiod.

Läs mer: Spotify-konkurrenten lockar inte lyssnarna

2015 försattes den Niklas Zennström-grundade musiktjänsten Rdio i konkurs. Pandora köpte bolagets tillgångar för motsvarande drygt 655 miljoner kronor. Köpet var en del i satsningen på att lansera en Spotify-liknande tjänst för strömmad musik.

Pandora Premium ska lanseras i början av 2017 enligt bolaget. Med miljontals låtar som kan streamas on-demand och utan reklam har det sagts att tjänsten innebär att Pandora kommer att börja konkurrera direkt med Spotifys och Apple Musics erbjudanden.

I höstas dömde Bank of America ut satsningen. Den kommer fem år för sent, menar banken.

Finwire/Di Digital

Läs mer: Därför går Spotify på köpräd inför börsdebuten

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer