Annons

Spotifymiljardären öppnar plånboken

Johannes Karlsson, reporter på Di Digital och Ida Hansson Brusewitz, nyhetschef på Di Digital.
Johannes Karlsson, reporter på Di Digital och Ida Hansson Brusewitz, nyhetschef på Di Digital. Foto: Di.
Spotifymiljardären Martin Lorentzon gör som Daniel Ek och blir privatinvesterare, vi har korat Sveriges hetaste unga serieentreprenörer och maträddarappen Karmas sexskämt slog fel. Det är några av ämnena i dagens avsnitt av Digitalpodden som har vissa ljudproblem, vilket vi beklagar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I dagens avsnitt av Digitalpodden har vi vissa ljudproblem, vi beklagar detta. 

Spotifys grundare Martin Lorentzon gör som sin kollega Daniel Ek – och lovar att börja investera sina privata pengar i andra företag. Vi analyserar it-miljardärens nya drag.

Samtidigt föll Spotifys aktie efter att streamingjätten rapporterat sitt tredje kvartal. Användartillväxten slog förväntningarna, men nu börjar marknaden oroa sig över att intäkterna per lyssnare sjunker. Vad blir Spotifys recept?

Speljätten King är ett annat svenskt bolag som handlas på New York, som en del av jätten Activision Blizzard. Trots att 22 miljoner användare försvann under det tredje kvartalet förbättrade de sin rörelsemarginal till 46 procent. Candy Crush-bolaget har nu gjort en samlad rörelsevinst på 44 miljarder kronor under det senaste decenniet. 

Dessutom pratar vi om vår karläggning av Sveriges 40 mest lovande serieentreprenörer under 40 – och maträddarappen Karmas sexskämt som slog fel.

Vår nya kollega Marianne Agazzi presenterar sig också för Digitalpoddens lyssnare.

Lyssna på veckans avsnitt av Digitalpodden här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer