Annons

Spotifys finanschef: ”Vi förhandlar om fler förvärv”

Netflix-veteranen Barry McCarthy tillträdde som Spotifys finanschef 2015.
Netflix-veteranen Barry McCarthy tillträdde som Spotifys finanschef 2015. Foto: Press
Spotify väntas i år lägga omkring 4 miljarder kronor på förvärv. Två affärer är redan klara, och det pågår just nu samtal om fler uppköp, säger finanschefen Barry McCarthy till Di Digital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Efter nära tretton år redovisar Spotify vinst för första gången. Samtidigt spår bolaget förluster för helåret 2019 på, som högst, 3,8 miljarder kronor.

I samband med kvartalsrapporten offentliggör bolaget också förvärv av poddnätverket Gimlet Media och distributionstjänsten Anchor.

Finanschefen Barry McCarthy vill i en exklusiv intervju med Di Digital inte avslöja prislappen för de två bolagen.

”Vi har inte kommunicerat det”, säger Netflix-veteranen som tog Spotify till börsen.

Men budgeten för 2019 är nu känd. Spotify spår att man i år köper bolag för totalt 4,6 miljarder kronor.

”Vi har inte kommunicerat prislappen eftersom vi har andra transaktioner på gång. Jag vill inte att de förhandlingarna ska påverkas av det vi redan har spenderat”, säger Barry McCarthy.

Tidigare uppgifter publicerade av Recode anger att bara Gimlet Media har kostat Spotify minst 1,8 miljarder kronor. Det skulle göra affären till Spotifys i särklass största förvärv hittills, efter svenska Soundtrap.

Läs mer: Spotify köpte svenska appbolaget för en halv miljard 

Poddarna från Gimlet Media – såsom Crimetown, Reply All och Mogul – kommer bara i enstaka fall att släppas exklusivt på Spotify.

”Den initiala strategin är räckvidd, och över tid kommer detta att utvecklas. Det kommer att finnas innehåll som drar lyssning över tid, stora enskilda titlar och egenutvecklat innehåll.

”Vi hoppas att en del av det materialet kan bli exklusivt så att folk lockas till Spotify. Men det är den långsiktiga strategin, inte den kortsiktiga.”

En dryg timme före öppning hade Spotifys aktiekurs backat med drygt 5 procent på börsen i New York till 139,4 dollar.

En längre intervju med Barry McCarthy publiceras inom kort.

Läs mer: Historisk vinst för Spotify – spår miljardförlust 2019 

Läs mer: Spotify köper två poddbolag 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer