Annons

Spotifys hyresvärd ska till börsen

Convendums vd Håkan Jeppsson (tv) samt delägarna Ash Pournouri (i mitten) och Per Sundin.
Convendums vd Håkan Jeppsson (tv) samt delägarna Ash Pournouri (i mitten) och Per Sundin. Foto: Convendum
Kontorshotellet Convendum omsatte 13 miljoner under sitt första år i drift. Nu väntar börsen för Ash Pournouris bolag. ”Målet är att etablera tio center i Sverige till 2020”, säger vd Håkan Jeppsson.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spotify (NTL), Uber och Universal Music. Alla hyser de in sig hos Convendum (NTL). Ett hundratal Spotify-medarbetare har sin bas hos Convendum på Regeringsgatan i Stockholm.

Convendum öppnade sitt första kontorshus i januari 2016 och omsatte i fjol 13 miljoner kronor, enligt vd:n Håkan Jeppsson.

Siktar på att bli Nordens Wework

Den siffran ska öka väsentligt.

”År 2020 kommer vi att omsätta mellan 400 och 500 miljoner på de tio enheterna vi kommer att ha i Sverige”‚ säger han.

Convendum driver bland annat det nyetablerade kontorshuset på mittemot centralstationen på Vasagatan i Stockholm och öppnar i sommar sitt första hus i Göteborg.

Läs mer: Mats Qviberg blir delägare i "Ashs" digitala talangjakt 

Kontorshusen är anpassade efter en flexibel arbetskultur. Convendum äger själva inga fastigheter utan tar betalt för kringtjänster som gym, frukost och reception. Medlemmar betalar 5 000 kronor i månaden för tillgång till lokalerna dygnet runt. Mötesrum och konferens kostar extra.

Förlagan är amerikanska Wework, som nyligen värderades till 17 miljarder dollar och redan har europeiska filialer i Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Nederländerna.

”Convendum siktar på att bli Nordens Wework. Vårt mål är att etablera tio center i Sverige till 2020 och därefter ta en ledande position i Norden. Tredje fasen blir steget ut i Europa”, säger Håkan Jeppsson.

Bland Convendums svenska konkurrenter finns Summit, som grundades 1998, och i viss mån Workaround (NTL), en plattform som förmedlar kontorsplatser på samma sätt som Airbnb tillhandahåller bostäder.

Convendums första etablering utanför Sverige ska ske i Oslo. Men innan dess räknar bolaget med att öppna fyra nya kontorshus i Stockholm, ytterligare ett i Göteborg och ett i Malmö.

Verksamheten passar börsen

Inför expansionen vänder sig Convendum till börsen. En notering på Stockholmsbörsens First North-lista ska ske under 2017.

”Verksamheten passar börsen. Det är en begriplig affärsmodell och begriplig marknad. Transparensen som börsen för med sig gynnar våra intressenter: kunderna, fastighetsbolagen vi hyr av och våra medarbetare”, säger Håkan Jeppsson.

Ägarkretsen har en tydlig musikprofil. Förutom Aviciis tidigare manager Arash ”Ash” Pournouri (NTL) är Universal Musics vd Per Sundin (NTL) och Live Nations ordförande Staffan Holm (NTL) bland delägarna i Convendum. Bolaget tog i fjol in 10 miljoner kronor i externt kapital. Sedan tidigare hade Håkan Jeppsson investerat lika mycket av sitt eget kapital.

Läs mer: Så stor blev notan för Spotifys kändisfest

Det kan bli aktuellt med en nyemission inför noteringen, säger han.

”Det är möjligt. Men vi har ett eget kassaflöde som växer.”

Sett till helåret 2016 gick Convendum med förlust men under det sista kvartalet var verksamheten lönsam, enligt Håkan Jeppsson. Under första kvartalet i år omsatte Convendum 11,5 Mkr.

”Kunderna vet att de behöver kontor, konferens och kringservice. Det gör att det är korta ledtider i försäljningen. Vi behöver inte övertyga kunderna om deras behov.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies