Annons

Spotifys notering öppnar för miljardklipp för Daniel Ek

Daniel Ek är vd och medgrundare för Spotify.
Daniel Ek är vd och medgrundare för Spotify.
Spotifys vd Daniel Ek kan sälja aktier för upp till 2 miljarder dollar, motsvarande 16,4 miljarder kronor, vid bolagets notering. Det framgår av dokument inskickade till amerikanska SEC, rapporterar Reuters.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I dokument som Spotify skickade in till den amerikanska motsvarigheten till Finansinspektionen, SEC, på tisdagen framkommer nya detaljer om streamingjättens stundande notering.

Bland annat räknar bolaget, som ska noteras vid New York-börsen den 3 april, med att deras nuvarande ägare säljer upp till 55,7 miljoner aktier när handeln inleds.

Uppgifterna som skickats till SEC visar också att bolagets vd Daniel Ek har rätt att sälja upp till 15,8 miljoner aktier i samband med noteringen. Baserat på den senaste tidens handel med Spotify-aktien utanför börsen skulle posten vara värd mellan 775 miljoner dollar och 2 miljarder dollar, motsvarande mellan 6,4 och 16,4 miljarder svenska kronor.

Men även om Daniel Ek har rätt att storsälja vid noteringen är det inte säkert att verkligen gör det. Han har hittills inte offentliggjort några planer på att sälja vid noteringen, skriver Reuters.

Och oavsett hur många av de 15,6 miljoner aktierna Spotify-vd:n väljer att sälja behåller han sin makt över bolaget, med 37 procent av rösterna. Tillsammans med bolagets andra grundare Martin Lorentzon kontrollerar Daniel Ek över 80 procent av rösterna i streamingbolaget.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies