Annons

Spray-veteranens Lendo-kopia tar in 30 miljoner kronor

Joakim Pops, partner Webrock Ventures, Olle Widén, vd Finanzero, Siri Bengtsson, medgrundare i Finanzero och Kristian Jacobsson på Zentro Global Consulting.
Joakim Pops, partner Webrock Ventures, Olle Widén, vd Finanzero, Siri Bengtsson, medgrundare i Finanzero och Kristian Jacobsson på Zentro Global Consulting. Foto: Anna Nordlander
Svenskägda låneförmedlaren Finanzero tar in 30 miljoner kronor i ny finansieringsrunda för att växa i Brasilien.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

För två år sedan lanserade det svenska investmentbolaget Webrock Ventures sin Lendo-kopia Finanzero på den brasilianska marknaden. Då var digitala banktjänster i det närmaste obefintliga i landet. Idag har Finanzero, som erbjuder mäklartjänster på kreditmarknaden, hanterat mer än 600 000 låneförfrågningar. Närmare hälften av de långivande bankerna i landet är anslutna till tjänsten.

”Banksektorn i Brasilien genomgår en kraftig digitaliseringsprocess, vilket skapar väldigt fina förutsättningar för fintech-bolag. För två år sedan såg det helt annorlunda ut. Vi har varit drivande i digitaliseringen och var tidiga med att jobba med bankerna på det här sättet” säger Joakim Pops, partner på investmentbolaget Webrock Ventures.

På två år har Finanzero vuxit till Brasiliens största online-marknadsplats för lån

Läs mer: Tunga techprofiler tar svenska startups till Brasilien 

Nu gör sig Finanzero redo att skala upp och tar in 30 miljoner kronor i en ny investeringsrunda ledd av det börsnoterade investmentbolaget Vostok Emerging Finance.

”På två år har Finanzero vuxit till Brasiliens största online-marknadsplats för lån och nu vill vi öka tillväxten ytterligare. Finanzero är ett bra exempel på hur vi jobbar med att starta och skala upp techbolag i Brasilien”, säger Joakim Pops.

Låneförmedlaren Finanzero är ett samföretag mellan Webrock och Zentro Global Consulting, som serieentreprenören och mannen bakom Pensionera.se Kristian Jacobsson har grundat. Kristian Jacobsson har en bakrund inom Schibsted Growth, som 2010 köpte den svenska lånesajten Lendo.

Läs mer: Schibsteds lånebolag Lendo växer så det knakar 

Bakom Webrock Ventures står bland annat techprofilen Per Bystedt som var vd för internetportalen Spray i slutet av 90-talet. Investor investerade närmare 1 miljard kronor i bolaget innan det gick upp i rök i spåren av den spruckna it-bubblan.

Tillsammans med entreprenörerna Joakim Pops, Magnus Lindahl och Patrik Axelsson grundade Per Bystedt 2014 Webrock Ventures. Affärsidén bygger på att skapa samföretag med svenska techbolag, där det nyskapade företaget använder investmentbolagets kunskap, teknik, kontaktnät och förståelse för den brasilianska marknaden.

Läs mer: Skönhetssajten Swiss Clinic startar bolag i Brasilien 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer