Annons

Starbreeze företagsrekonstruktion förlängs

Starbreeze har sitt huvudkontor på Regeringsgatan 38 i centrala Stockholm.
Starbreeze har sitt huvudkontor på Regeringsgatan 38 i centrala Stockholm. Foto: Jonas Eng (Di)
Det krisdrabbade spelutvecklingsbolaget Starbreeze kan pusta ut, åtminstone för stunden. Bolaget har beviljats en fortsatt företagsrekonstruktion av Stockholms tingsrätt.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stockholms tingsrätt har beslutat att Starbreeze företagsrekonstruktions förlängs till och med den 3 september 2019, enligt ett pressmeddelande. 

Att den krisande spelutvecklarens företagsrekonstruktion skulle tillåtas fortsätta låg i korten. Tidigare under fredagen rapporterade Nyhetsbyrån Direkt att inga borgenärer hade motsatt sig att rekonstruktionsperioden förlängs. Det beskedet kom från Stockholms tingsrätt.

Starbreeze och bolagets fem dotterbolag gick in i rekonstruktion redan under december förra året. Rekonstruktionsprocessen förlängdes senare med tre månader till den 3 juni. I förra veckan skickade Starbreeze in en begäran till tingsrätten om en tredje förlängning med ytterligare tre månader.

Starbreeze hade handlats upp tydligt redan innan det officiella beskedet kom. Strax efter klockan 15 är aktien upp hela 13,7 procent till strax under 2 kronor. De senaste tio dagarna har aktien stigit 128 procent, om en från mycket låga nivåer, på förväntningar om ett positivt utfall i rekonstruktionsprocessen.

Tidigare i veckan har Di Digital rapporterat om att Starbreeze ska göra sig av med 60 anställda, en fjärdedel av personalstyrkan i Stockholm, men samtidigt garanterat styrelsen höjda arvoden med 30 procent.

Läs mer: Sparkar 60 anställda – nu höjer Starbreeze styrelsens arvoden 

Läs mer: Starbreeze sparkar en av fyra – locket på om vilka som lämnar 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer