Annons
Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Starbreeze köper svenskt VR-bolag

Bo Andersson Klint är vd för Starbreeze.
Bo Andersson Klint är vd för Starbreeze. Foto: Peter Lundegårdh
Starbreeze förvärvar Stockholmsbolaget Enterspace för totalt 20 miljoner kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Affären meddelades strax efter börsens stängning på måndagen. Tillträdet är planerat till den 30 juni.

Transaktionen är uppdelad i 3 miljoner kronor i kontanter och 17 miljoner i Starbreeze B-aktier. Starbreeze kommer i samband med förvärvet att omvandla ett tidigare lån till Enterspace på 20 miljoner kronor till eget kapital och därigenom stärka Enterspace finansiella ställning.

Starbreeze b-aktie steg i den inledande handeln. Vid 09:10 på tisdagsmorgonen hade kursen stigit med 1,95 procent på en stigande börs till 15,7 kronor. (Följ kursen här.)

I avtalet finns även en treårig begränsad earn-out för säljarna baserat på Enterspace framtida finansiella utveckling. Rätten till earn-out träder i kraft först när Starbreeze har återfått 120 procent av de 20 miljoner kronor som investerats i Enterspace.

Enterspace har kontor i Stockholm och 14 anställda. Företagets första upplevelse är det interaktiva rymdäventyret Ringwalker och under hösten öppnar Enterspace sitt första VR-center i centrala Stockholm.

Finwire/Di Digital

Läs mer: Förlusterna skenar för Starbreeze


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post