Annons

Microsoft köper Starbreeze-rättigheter för 124 miljoner

Microsofts vd Satya Nadella och Starbreeze logotyp.
Microsofts vd Satya Nadella och Starbreeze logotyp.
Den pressade spelutvecklaren Starbreeze har sålt förlagsrättigheterna till speltiteln Psychonauts 2. Bolaget får 13,2 miljoner dollar, motsvarande 124,3 miljoner kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Köparen är Microsoft enligt ett pressmeddelande som kablades ut sent på söndagskvällen.

Starbreeze själva tecknade avtal för förlagsrättigheterna så sent som 2017 och åtog sig då att investera 8 miljoner dollar eller 124,3 miljoner kronor för att utveckla och lansera spelet.

Spelutvecklaren befinner sig sedan längre tid i ett pressat läge och förra veckan stod det klart att Stockholms tingsrätt godkänt en förlängning av bolagets rekonstruktionsprocess till och med den 3 september i år.

Starbreeze har uppgett att bolaget efter omstruktureringen ska fokusera på kärnverksamheten, där just förlagsverksamheten pekats ut som ett kärnområde tillsammans med spelutveckling. Enligt Mikael Nermark, tillförordnad vd på Starbreeze, kräver det dock kassaintensiva och löpande investeringar.

”Vi vill absolut fortsätta att vara en av de bästa förlagspartnerna för externa studios i framtiden, men just nu är vårt huvudsakliga fokus att säkerhetsställa utvecklingen och förläggandet av våra egna spel”, säger Starbreezes tillförordnade vd Mikael Nermark i pressmeddelandet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer