Annons

Starbreeze samriskbolag StarVR noteras i Taipei – aktien stiger

Bo Andersson Klint, vd för Starbreeze,
Bo Andersson Klint, vd för Starbreeze, Foto: @image_author_name
Starbreeze samriskbolag StarVR noteras på Taipei Exchanges Emerging Markets nu på måndag, den 23 april. Aktien stiger på beskedet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spelutvecklaren Starbreeze har haft det tufft på börsen det senaste året. Men under måndagen vände kursen upp på beskedet att StarVR Corporation, Acers och Starbreeze samriskbolag, ska noteras på Taipei Exchanges Emerging Markets nu på måndag, den 23 april.

Nyheten framgår av ett regulatoriskt meddelande från Taipei Exchange och bekräftas för Nyhetsbyrån Direkt av Jane Hsu, ansvarig för global marknadsföring på StarVR Corporation.

Marknaden gjorde tummen upp för beskedet. Vid 10-tiden under måndagen hade Starbreeze b-aktie stigit med drygt 3 procent till 9,4 kronor på Stockholmsbörsen. Följ kursen här.

”Det som händer nu är stort och marknaden tycks inte riktigt förstå det. Investerare har hittills haft svårt att sätta ett värde på StarVR. Det här är första gången vi kommer se ett värde. Om värderingen landar på StarVR 1, 3 eller 10 miljarder återstår och se”, skriver en av Starbreeze ägare, Viktor Vallin i ett mejl till Di Digital.

StarVR hade tidigare uppgett att noteringen på Taipei Exchanges Emerging Markets (motsvarande typ NGM i Sverige) beräknades ske någon gång under april-maj i år.

I ett andra steg, utan hittills angiven tidpunkt, siktar StarVR på huvudlistan på Taiwan Stock Exchange.

Samriskbolaget StarVR Corporation marknadsför och säljer StarVR-headsetet. Starbreeze äger ip-rättigheterna (varumärkesrättigheterna) och den taiwanesiska dator- och hårdvarutillverkaren Acer står för tillverkningen.

Direkt / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies