Annons

Starbreeze tar in 238 miljoner för att lansera ”The Walking Dead”

Bo Andersson Klint är vd för spelbolaget Starbreeze.
Bo Andersson Klint är vd för spelbolaget Starbreeze.
Kassatillskottet ska gå till lanseringen av nya spelet under hösten 2018. Aktien backar på börsen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spelutvecklingsbolaget Starbreeze har genomfört en riktad nyemission på drygt 20,58 miljoner B-aktier som tillför bolaget cirka 238 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Teckningskursen blev 11,52 kronor per aktie vilket är samma som onsdagens stängningskurs. Räknat på den volymviktade genomsnittliga kursen de senaste 30 handelsdagarna motsvarar det en premie med cirka 13 procent.

Det är ett flertal svenska och internationella institutionella investerare så som Swedbank Robur Fonder och och Första AP-fonden som tecknat i emissionen.

Det flaggas även för att Starbreeze tänker genomföra en företrädesemission på 150 miljoner kronor under första halvåret.

Starbreeze ska använda kapitalet för att ”säkerställa finansieringen av befintlig affärsplan” fram till lanseringen av spelet ”The Walking Dead” under varumärket Overkill. Spelet är beräknat att komma ut under hösten 2018.

I torsdagens inledande handel på Stockholmsbörsen föll Starbreeze med drygt 4 procent till omkring 11 kronor per aktie. (Följ kursen här.)

Dessutom ska de nya pengarna ge Starbreeze möjlighet att ”ta tillvara på ett antal affärsmöjligheter i syfte att öka till växttakten och bredda intäktsbasen inom kärnverksamheten”‚ uppger bolaget i ett pressmeddelande.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies