Annons

Starbreeze vd har sålt aktier för 18,6 miljoner

Starbreeze vd Bo Andersson Klint.
Starbreeze vd Bo Andersson Klint. Foto: Claes-Göran Flinck
Spelutvecklingsbolaget Starbreeze vd Bo Andersson Klint har via sitt bolag Varvtree AB sålt aktier för 18,6 miljoner kronor för att återbetala lån.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

"Försäljningen är inte ett aktivt val, utan en konsekvens av kursutvecklingen för Starbreeze-aktien. Försäljningen genomförs för att återbetala lån som finansierat föregående års köp av B-aktier i Starbreeze", framgår det av ett pressmeddelande.

Totalt är det 280 359 A-aktier och nära 4,1 miljoner B-aktier som avyttrats den 15-19 november, visar insynsrapporten från Finansinspektionen. Efter transaktionen äger Bo Andersson Klint, direkt och indirekt via Varvtree, drygt 19 miljoner A-aktier och 1,3 miljoner B-aktier i Starbreeze. Innehavet motsvarar 23,72 procent av rösterna och 6,25 procent av aktierna i bolaget.

Starbreeze-aktien har fallit kraftigt på börsen den senaste tiden efter att nya spelet Overkill's The Walking Dead lanserats. Sedan årsskiftet har bolagets marknadsvärde mer än halverats till 1,2 miljarder kronor. Följ kursen här.

Läs mer: Avgående finanschefen säljer allt i Starbreeze 

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer