Annons

Starbreezekrisen: Säljer tillbaka spelrättigheter

Foto: Jonas Eng
Spelutvecklingsbolaget Starbreeze säljer tillbaka förlagsrättigheterna till spelet System Shock 3 till Otherside Entertainment. Under tisdagsförmiddagen stack aktien.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Starbreeze uppger i ett pressmeddelande att man förväntar sig att få full ersättning för de kostnader bolaget har haft i samband med utvecklingen av spelet.

“Att sälja tillbaka förlagsrättigheterna för System Shock 3 är den bästa lösningen för oss, men givetvis är det tråkigt att vi inte kan slutföra projektet med OtherSide. System Shock 3 är en fantastisk titel utvecklad i samarbete med branchlegenden Warren Spector och jag ser fram emot att få se spelet när det släpps”, säger Mikael Nermark, tillförordnad vd för Starbreeze.

Starbreeze köpte förlagsrättigheterna under 2017 och har sedan dess delvis finansierat utvecklingen av spelet.

Starbreeze har tidigare meddelat att bolaget ska fokusera på kärnverksamheten, spelutveckling och förlagsverksamhet. Bolaget har kvar förlagsrättigheterna för Psychonauts 2 och Ten Crowns.

Efter beskedet, vid 09:30 under tisdagsmorgonen, hade aktien stigit med 17,7 procent och handlades för 1,28 kronor. Bolagets börsvärde låg på 415 miljoner kronor.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer