Annons

Svensk startup lanserar mobilspel med fotbollsstjärna

Den brasilianska fotbollsstjärnan Neymar Jr blir huvudperson i svenska Like A Boss Games första spel.
Den brasilianska fotbollsstjärnan Neymar Jr blir huvudperson i svenska Like A Boss Games första spel.
Spelstudion Like a Boss Games har tecknat avtal med fotbollsspelaren Neymar om att göra spel tillsammans. ”Vi har möjligheten att skapa ett nytt EA Sports”, säger Alex Aguilera, grundare av Like a Boss Games.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spelstartupen Like a Boss Games (NTL) är än så länge en okänt startup i Stockholm. Tolv personer arbetar på det knappt tre år gamla bolaget.

”Vi är en liten studio med stora ambitioner. Långsiktigt är målet att bygga en av de största sportspelsstudiorna för mobilen”, säger grundaren Alex Aguilera.

Nu är studion på väg att kliva ut i strålkastarljuset på allvar. Like a Boss Games har skrivit ett avtal med den brasilianska fotbollsstjärnan Neymar om att göra ett mobilspel tillsammans.

"Vi fick kontakt och lyckades hitta ett spelkoncept samt upplägg som båda parter gillar. Avtalet innebär att Neymar Jr finns med i spelet som mentor åt alla spelare som i spelet tävlar mot varandra om att bli de nya fotbollstjärnorna. Hans sociala medier kommer naturligtvis att bli en viktig distributionskanal för spelet då han har 100-tals miljoner följare", Alex Aguilera.

Hur fick ni, en liten spelstudio i Sverige, kontakt med Neymar?

"Nyckeln är att vi har ett starkt team i bolaget och på så sätt kunde komma åt kontakter. I vår styrelse sitter till exempel Mika Lepistö som är varumärkesansvarig för Zlatan och Paradox tidigare finanschef Andras Vajlok", säger Alex Aguilera. 

Spelet som ska lanseras är ett så kallat ”free to play” mobilspel, som är gratis att ladda ned men där man kan köpa sig fördelar i spelet. Likt många av de hetaste mobilspelen just nu kommer det att vara ett multiplayerspel där spelarna möter varandra i realtid. 

"Inom sportspel har man inte varit lika snabba på att haka på detta så vi är ett av de första. Utmaningen, speciellt inom fotbollsspel, är att bollen ska kunna flyga mellan olika spelare utan förseningar så att alla ser samma sak exakt samtidigt", säger Alex Aguilera.

Läs mer: Svensk spelstartup fyller på kassan – tar hjälp av hemlig fotbollsstjärna

Like a Boss Games har så här långt finansierat sin verksamhet genom att ta in pengar från olika privatinvesterare. Till exempel den tidigare King-chefen Fredrik Åhlberg och  Leo Vegas storägare Torsten Söderberg.

Neymar-spelet släpps i slutet av september och bli Like a Boss första spel som lanseras brett. Det har tagit knappt två år att utveckla.

"Vi sitter i diskussioner och vi kommer att fortsätta jobba med flera av de största globala varumärkena inom sport och bygga upp en stark portfölj av multiplayer-sportspel de kommande åren", säger Alex Aguilera.

Läs mer: Tränarlegendarens nya satsning – sportapp för spelarutveckling 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer