Annons

Startupdrottningens smäll – och Sveriges nästa heta uppköpskandidat

Foto: Di.
Startupdrottningen Lena Aplers gloria falnar, doldisen Tink har blivit ett av Sveriges hetaste teknikföretag, och så kallade ”fejklyssningar” kan vara ett miljardproblem för Spotify. Det är ämnena i veckans avsnitt av Digitalpodden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

För andra gången på ett år tar teknikbolaget Tink in hundratals miljoner kronor från internationella riskkapitalbolag. Vad är det egentligen som fått bolagets värdering att rusa till 4,4 miljarder kronor? Och kan det ändå bli delägaren Paypal som till slut kliver in och säkrar avkastningen för uppköpskandidaten?

Dessutom diskuterar Jonas och Johannes den stora smällen för Lena Apler och hennes Collector. Nu ska nischbanken sälja sin startupportfölj Collector Ventures, där man investerat uppemot 240 miljoner kronor i över 20 bolag. Vi spekulerar i vilka som kan vara potentiella köpare – och vad prislappen kan tänkas landa på.

Sist men inte minst går vi till botten med det växande problemet om ”fejklyssningar” på Spotify – som blivit en het potatis i musikindustrin. Enligt Di Digitals uppgifter betalar den svenska streamingjätten flera miljarden kronor i ersättningar till manipulerade streams. Hur pass stort hot är det mot Spotifys framtid – och hur bolaget agera framöver?

Lyssna här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer