Annons

Startupfabriken visar upp 15 nya bolag

Två av bolagen från Antlers senaste kull i Sverige: Charlotte Ekelund och Oleg Danylenko från Teemly - och Jenny Ann Ax:son Johnson och Anna Sane från Tilly.
Två av bolagen från Antlers senaste kull i Sverige: Charlotte Ekelund och Oleg Danylenko från Teemly - och Jenny Ann Ax:son Johnson och Anna Sane från Tilly.
Antlers nya bolag jobbar bland annat med att ta fram nya propellrar och klänningar av nanomaterial. Ett annat har grundats av David Orlic, tidigare vice vd på PR-byrån Prime, tillsammans med Google-veteranen Alfred Malmros. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Under onsdagen var det uppvisning – eller examen om man så vill – för de bolag som har genomgått Antlers senaste program i Stockholm.

Antler – som så sent som i förra veckan tog in 500 miljoner kronor för att växa – kan beskrivas som en blandning mellan en startupfabrik och ett riskkapitalbolag och finns i dag på åtta platser runtom i världen. I utvalda bolag investeras omkring 1 miljon kronor i utbyte mot 10 procent av aktierna. 

En skillnad mot andra inkubatorer är att medelåldern hos deltagarna generellt är högre och att flertalet har grundat bolag tidigare. I snitt har deltagarna tio års arbetslivserfarenhet. Dessutom behöver deltagarna varken en affärsidé eller medgrundare från start.

Läs mer: Antler vill bli Stockholms nya startupfabrik

På plats för att presentera de nya bolagen var norrmannen Magnus Grimeland, som grundade Antler i Singapore 2017.

”Stockholm är en föregångare när det gäller att stötta kvinnliga grundare. Nästan 60 procent av portföljbolagen har minst en kvinnlig grundare. Enhörningsbolag som Klarna och Spotify har också satt fokus på design- och användarperspektivet. Det arvet syns i Antler-bolagen som kommer från Stockholm”, säger han till Di Digital.

Hittills har startupprogrammet genomfört två omgångar i Stockholm och drygt 160 aspirerande entreprenörer har antagits. 

Av höstens deltagande bolag i Sverige mottog 15 stycken en investering från Antler, nämligen:

Allihoop: Tar fram och inreder kollektiv för ”arbetande nomader”. Grundare: Milad Barosen och Nassim Chekroun

Anyone: Rösttjänst som kopplar samman användare som ställer frågor med experter som svarar - vilket beskrivs som en ”marknadsplats för femminuterssamtal”. Grundare: David Orlic, tidigare vice vd på PR-byrån Prime, och Alfred Malmros, tidigare marknadsföringschef på Googles techinkubator Jigsaw.

Awan: Gör klänningar av nanomaterial för att öka bekvämligheten. Grundare: Anette Miwa Dimmen och Lisen Follin

Brightbee: Prenumerationsbaserad mjukvaruplattform som hjälper mäklare att hitta kunder och säljare genom sociala medier. Grundare: Nick Börjlind, Rashdan Natiq och Niven Chinasamy

Dolprop: Bygger en propeller som har inspirerats av delfiner och som ska göra sjöfarten grönare och bränslesnålare. Grundare: Per Eriksson och Thomas Jemt.

Lifelong: Tar fram plastfria hygienprodukter som kan levereras automatiskt. Grundare: Chris Higham och Adam Webb

Lunch.co: Marknadsplats för att köpa och sälja hemlagade luncher på jobbet. Grundare: Aleksey Nikulin, Chris Fung och Philip Henriksson.

Olivia: App som hjälper kvinnor i klimakteriet med information. Grundare: Mina Lindman och Amy Aanen.

Prove: Bygger ett ”globalt Bank-ID” med fokus på utvecklingsländer. Grundare: Henrik Ringström och Syed Awais Ahmed.

Starprise: Säljer videohälsningar från kändisar i Mellanöstern. Grundare: Eyad Al Nesrawi och Bakr Kawkjo

Teemly: Virtuell kontorsplattform som ska hjälpa fysiskt utspridda kollegor att samarbeta. Grundare: Charlotte Ekelund och Oleg Danylenko

Tilly: Ger kvinnor individualiserad fertilitetskoll. Grundare: Jenny Ann Ax:son Johnson och Anna Sane

Treyd: hjälper små- och medelstora företag att handla med andra liknande företag genom ett digitalt kontrakt som verifierar betalningar. Grundare: Peter Beckman och Sameh El-Ansary

Yayloh: Prenumerationsbaserad mjukvaruplattform som ska hjälpa e-handlare att få kontroll över kundernas returer. Grundare: Sophie Aubard och Nikhil Shikarkhane

Way: Möjliggör betalningar genom mobilens kamera. Den riktas mot varan varefter betalningen sker i en app. Grundare: Albert Lundberg och Cornelius Ruckman

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer