Annons

Startupfabrikens 150:e bolag ska hjälpa bankerna motverka penningtvätt

I somras tog Daniel Sonesson över som vd för Sup46 efter Jessica Stark. Foto: Sup46.
I somras tog Daniel Sonesson över som vd för Sup46 efter Jessica Stark. Foto: Sup46.
Stockholms startupnav Sup46 har öppnat upp dörren för bolag nummer 150 – blockkedjebolaget Norbloc. Tidigare har bolag som Fishbrain, Unomaly och Instabridge passerat revy på hubben.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sup46 är ett medlemscommunity för teknikbolag som ligger mellan den första såddrundan och A-rundan. På plats finns bolag som Stilla (NTL), Like a boss games (NTL), Spotscale (NTL), XMReality (NTL) och Yepstr (NTL).

I dagsläget har Sup46 62 medlemsbolag och förra året investerades det, enligt hubben, närmare 400 miljoner kronor i dessa bolag.

Nu har startuphubben tagit in sitt 150:e bolag vilket är blockkedjebolaget Norbloc (NTL). Bolaget startades av spillrorna av KNC Miner, som gick i konkurs för drygt ett år sedan. 

Läs även: Efter KNC-konkursen – cheferna startar nytt blockkedje-bolag 

Norbloc, ska till skillnad från KNC Miner, inte bryta bitcoins utan istället hjälpa storbankerna med kundkännedom med hjälp av blockkedjeteknik. Kundkännedom är speciellt bekymmersamt för banker, då de har tuffa krav på sig att motverka till exempel penningtvätt och finansiering av terrorism.

”Det är ett fantastiskt bolag med en spännande idé. I kort så fyller Norbloc alla våra kriterier. Bolaget visar på global skalbarhet, internationell gångbarhet och kommer att kunna växa snabbt. Vi ser bolaget som en lysande stark sup46-stjärna på himlen”, säger Daniel Sonesson, vd för Sup46 (NTL). 

Läs även: Tidigare Linkedin-chef tar över Sup46 

Sup46 har visat sig göra skillnad för de bolag som accepteras som medlemmar. Sedan starten 2013 har medlemsbolagen och före detta medlemmar tagit in cirka 2,3 miljarder kronor i riskkapital. 

Samtidigt är fler än 9 av 10 av bolagen, som varit medlemmar på startuphubben, fortfarande aktiva.

”Jag tror att det beror på två anledningar. Vi är duktiga på att identifiera rätt bolag. Sedan vi grundades 2013 har vi utvecklat vår uttagningsprocess och modell och vi har otroligt mycket erfarenhet på Sup46. Det andra har att göra med vår vision. Vi älskar den nya digitala ekonomin och ser det som vårt ansvar att skapa det ekosystem som ger de här startupbolagen förutsättningarna som behövs för att bli världsklass”, säger Daniel Sonesson.

Sup46 första medlemmar som accepterades 2013 var Fishbrain (NTL), Unomaly (NTL), Instabridge (NTL) och Sparta (NTL).


 Läs även: EQT Ventures storsatsar på AI-bolaget Unomaly 
Foto: Sup46.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies