Annons

Startupgrundare stärker investmentbankens styrelse

Martina Klingvall, grundare av Telness och ABG Sundal Colliers vd Jonas Ström.
Martina Klingvall, grundare av Telness och ABG Sundal Colliers vd Jonas Ström. Foto: Håkan Målbäck
Martina Klingvall har startat Telness, en utmanare till jättarna på telemarknaden. Nu handplockar investmentbanken ABG Sundal Collier startupgrundaren till sin styrelse. ”Jag kommer från en annorlunda bakgrund”, säger hon.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Telekomjättar som Telenor, Telia, Tele2 och Tre dominerar den svenska operatörsmarknaden. Men när det kommer till telefonlösningar för småföretag finns en tom marknad som Martina Klingvall försöker erövra.

Hon har grundat startupbolaget Telness, en mobiloperatör som i fjol lanserade sina tjänster på företagsmarknaden. I januari 2019 tog bolaget in 20 miljoner kronor i nytt kapital för att lägga ytterligare ved på tillväxtbrasan.

”Det går bra för oss. Med pengarna kan vi ta mer plats och rekrytera. Hittills i år har vi tagit in fler kunder än vad vi gjorde under hela 2018. Bortfallet är också väldigt lågt, helt utan bindningstider lyckas vi hålla kvar nästan alla företag”, säger Martina Klingvall. 

Läs mer: Hon får in 20 miljoner till Telness 

Nu har Martina Klingvall även rekryterats till investmentbanken ABG Sundal Colliers styrelse.

”Jag kommer ju från en annorlunda bakgrund, med andra branscherfarenheter. Det finns självklart redan finansiell expertis representerad i styrelsen, så jag ser fram emot att komma med nya perspektiv inom andra områden”, säger Martina Klingvall.

Martina Klingvall uppger att hon till exempel gillar att arbeta med frågor som berör företagskultur och kunderbjudanden. Det är två viktiga hörnstenar i hennes eget bolag Telness, konstaterar hon.

”Jag ser fram emot att lära mig mer om den finansiella sektorn. Förhoppningsvis kan jag bidra med kunskap om hur ABG borde arbeta för att rekrytera framtidens stjärnor och knyta till sig fler snabbväxande bolag som kunder.”

Läs mer: Hennes mobiluppstickare vill konkurrera med de stora operatörerna 

Under de senaste åren har ABG Sundal Collier mycket riktigt börja blicka mot techsektorn. Banken har till exempel varit rådgivare för startupbolag som Acast, Meds och Storytel vid deras senaste kapitalrundor. ABG Sundal Collier var också involverade i Izettles planerade börsnotering våren 2018, enligt Di Digitals uppgifter.

31-åriga Martina Klingvall har en ingenjörsexamen inom industriell ekonomi från Kungliga Tekniska högskolan, KTH. Nu hoppar hon på sitt första styrelseuppdrag i ett börsnoterat företag.

Martina Klingvall blir också ABG Sundal Colliers yngsta styrelseledamot någonsin. Det är dock inte tal om något närmare samarbete än så mellan Telness och investmentbanken.

”Martina representerar en ny generation av entreprenörer och startupgrundare som ABG Sundal Collier har ett stort intresse i och arbetar nära med. Hon kommer att erbjuda styrelsen insikter från sitt fält och utmana vårt sätt att jobba på och tänka”, säger Knut Brundtland, nyvald styrelseordförande, i en kommentar.

Läs mer: Så skulle Izettle börsnoteras 

Läs mer: Spotify backade från att köpa svenska Acast för miljarder

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer