Annons

Startupgrundaren Tom Xiong sommarpratar i Sveriges Radio

Tom Xiong är startupgrundare och en av personerna bakom Digitalpoddens systerpodd Den Digitala Draken.
Tom Xiong är startupgrundare och en av personerna bakom Digitalpoddens systerpodd Den Digitala Draken. Foto: Amanda Lindgren
Startupgrundaren Tom Xiong ska gästprata på Sveriges Radios Sommar i P1. Där ska han prata om hur innovationen i Kina ligger före resten av världen men även om kulturkrockarna mellan öst och väst.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tom Xiong var tidigare vd för Schibsted-bolaget Tv.nu. Han sade upp sig för att satsa på en egen startupkarriär i Shanghai. I dag driver han träningsbolaget Move Shanghai i Kina.

Tillsammans med Jacob Lovén gör Tom Xiong även podcasten Den Digitala Draken, om Digitala fenomen i Kina, som är en systerpodd till Di Digitals Digitalpodden.

Under onsdagens presentation av gäster i det populära programmet Sommar i P1 i Sveriges Radio, var Tom Xiong den enda med bakgrund från startup- och techscenen.

Lyssna på Den Digitala Draken: ”Därför försökte Tencent köpa Spotify”  

I hans sommarprat kommer fokus ligga på just Kina och hur innovationen i Kina ligger i framkant i jämförelse med västvärlden. 

”Jag kommer att prata om entreprenörskap och varför vi i väst ska lära oss från det som händer i Kina. Men även om kulturkrockar, både den som drabbar många entreprenörer men även från min barndom”, säger han till Di Digital.

Tom Xiong föddes i Kina men kom till Sverige tillsammans med sina föräldrar när han var sex år gammal. 

 Bland innovationerna han ska prata om är Kinas mobila betaltjänster ett av ämnena som kommer att dyka upp.

”Wechat är det enda exemplet i världen där man har bevisat att man kan bygga en miljardaffär på en chattapp utan att förlita sig på reklam. Istället har man dragit nytta av det ekosystem man har skapat. Man har gått från att mer eller mindre vara en kopia av Whatsapp till att äga hela internet”, sade Tom Xiong tidigare till Di Digital

Läs även: Så tar Tencents superapp Wechat över nätet i Kina 

Tom Xiongs sommarprat kommer att sändas den 24 juli. Han kommer även att medverka på Di Digitals Techscen i Almedalen den 1 juli. 

Se hela listan på sommarpratare här.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer